MENU

1/10/14

ΣΤΙΡ ΦΡΑΪ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

STIR FRY CHICKEN

WITH VEGS AND NOODLES



Υλικά
Για Δύο Άτομα

400γρ. Κοτόπουλο φιλέτο
2 φρέσκα Κρεμμυδάκια
1/3 πράσινη Πιπεριά
1/3 κόκκινη Πιπεριά
1/2 κεφάλι Τζίντζερ
3-4 κουταλιές Σόγια Σως
3-4 κουταλιές Σησαμέλαιο
150-200γρ. Ταλιατέλες ψιλές ή Νούντλς με αυγό

Προαιρετικά:
Σκόρδο, Μαϊντανός, ένα μικρό Καρότο

Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά
με τη σόγια σως και το σησαμέλαιο χωριστά.
Τα λαχανικά τα κόβουμε μπαστουνάκια (ζουλιέν).
Ρίχνουμε δύο κουταλιές σησαμέλαιο στο τηγάνι ή στο γουόκ.




Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά όσο λέει το πακέτο (αλ ντέντε).
Ρίχνουμε σε δυνατή φωτιά το μαριναρισμένο κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε για τρία-τέσσερα λεπτά.
Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε
για ακόμα τρία λεπτά.


 
 
Τέλος ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε
μέχρι να τραβήξει τα υγρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Συμπληρώνουμε σόγια σως αν χρειαστεί.



Σερβίρουμε σαν κινέζικο με τσοπ στικς.
Καλή Επιτυχία!




STIR FRY CHICKEN

WITH VEGS AND NOODLES

 


Ingredients
For 2 persons

400gr Chicken fillet
2 spring Onions
1/3 green Pepper
1/3 red Pepper
1/2 head Ginger
3-4 spoons Soy Sauce 
3-4 spoons Sesame Oil
150-200gr thin Tagliatelle or egg Noodles

Optional:
Garlic, Parsley, one small Carrot

Instructions:
Marinate separately the chicken and the vegetables
using soy sauce and sesame oil.
Cut the vegetables in sticks/strips (juilliene). 
Pure 2 spoons sesame oil in your frying pan or wok.



Meanwhile boil the pasta or noodles according to the package instructions (al dente).
Put in high fire the marinated chicken into your pan or wok.
Stir fry for 3-4 minutes.
Then add the vegetables and stir fry for 3 more minutes.




Finally pure in the pasta or noodles and stir well
untill all liquids are gone.
Low down fire.
Add some soy sauce if needed.



Serve Chinese style with chopsticks.
Good Luck!