ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ
FISH A LA SPETSIOTA
Υλικά
Για Δύο Άτομα
400-500γρ. Ψάρι φιλέτο (πέρκα, γλώσσα ή άλλο)
Δύο Ντομάτες
Ένα Κρεμμύδι
Μία σκελίδα Σκόρδο
Μισό ματσάκι Μαϊντανός
Ένα Λεμόνι
70-100χλ Ελαιόλαδο (μισό φλυτζάνι)
Αλάτι, Πιπέρι
Προαιρετικά:
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε τα φιλέτα ψαριού
στο λεμόνι και στο ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και
κόβουμε σε ροδέλες
το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι
τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με
το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα,
προσθέτοντας ελαιόλαδο.
Βράζουμε για επτά-δέκα λεπτά
σε χαμηλή φωτιά, προσθέτωντας
ελάχιστο νερό και αλατοπίπερο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε στο ταψί τα φιλέτα ψαριού,
με το χυμό τους και φέτες ντομάτας.
Περιχύνουμε και τη σάλτσα να πάει παντού.
Ψήνουμε για 40-50 περίπου λεπτά
στους 180°C, προσέχοντας μήπως
χρειαστεί ελάχιστο νερό στο ταψί.
Δεν ανακατεύουμε όσο ψήνεται.
Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με βραστές πατάτες
ή απλά με ψωμί για βούτες.
Τέλειο πιάτο φούρνου!
FISH A LA SPETSIOTA
Ingredients
For 2 Persons
400-500gr Fish fillet (perch, sole or other fish)
2 Tomatoes
1 Onion
1 clove Garlic
10 Parsley sticks
1 Lemon
70-100ml Olive Oil (1/2 of a cup)
Salt and Pepper
Optional:
Oregano
Instructions:
Marinate the fish fillets
in lemon and olive oil.
Cut tomato into pieces and
slice the onion and garlic.
Put in a small pan the
chopped parsley, adding
the onion, garlic and tomato.
Pure some olive oil in.
Boil for 7-10 minutes in low heat,
adding some water, salt and pepper.
Preheat the oven in 180°C.
Place on the deep oven tray the fish
with the marinate juice and slices of tomato.
Pure the cooked sauce to go everywhere.
Oven cook for 40-50 minutes
in 180°C, checking if some
water is needed at the bottom of the tray.
Do not stir while cooking.
When the fish is cooked,
serve with boiled potatoes
or simply with bread.
Perfect dish in the oven!