ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
GYROS CHICKEN
Υλικά
Για 4 γύρος πίτα
400γρ. Κοτόπουλο Φιλέτο
Ένα κουταλάκι Κάρυ
Ένα κουταλάκι Πάπρικα
Ένα κουταλάκι Μουστάρδα σκόνη
Δύο κουταλιές Σησαμέλαιο
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση:
Φιλετάρουμε το κοτόπουλο σε λεπτές επίπεδες φέτες.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το σησαμέλαιο.
Ψήνουμε στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου.
Ετοιμάζουμε και τη γέμιση για το γύρο.
Μόλις καλοψηθούν τα φιλέτα κοτόπουλου,
για περίπου επτά λεπτά σε κάθε πλευρά,
τα ψιλοκόβουμε σε λεπτές λωρίδες
και ετοιμάζουμε τις πίτες.
Τυλίγουμε με τον κλασσικό τρόπο,
προσθέτωντας όλα τα υλικά, τζατζίκι,
ή ότι άλλο προτιμήσουμε.
Γρήγορο και εύκολο.
Άλλωστε το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο!
GYROS CHICKEN
Ingredients
For 4 gyros pita
400gr Chicken fillet
1 teaspoon Curry
1 teaspoon Paprika
1 teaspoon Mustard powder
2 spoons Sesame Oil
Salt, Pepper
Instructions:
Cut the chicken fillets in thin flat slices.
Spread the spices and the sesame oil on them.
Grill in the oven or barbeque.
Meanwhile prepare the pita stuffing.
When the fillets get well grilled,
for about seven minutes each side,
cut them in thin striped slices
and prepare the pitas.
Roll the pita in the classic way,
adding the stuffing, tzatziki,
or whatever else we prefer.
Fast and easy.
Besides all, homefood is always the best!