MENU

8/10/14

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ 

OVEN PORK WITH KRITHARAKI

GIOUVETSI





Υλικά
Για Δύο-Τρία Άτομα



Μισό κιλό Χοιρινό (λαιμός ή μπούτι)
70-90χλ Ελαιόλαδο (1/3 φλυτζανιού και κάτι)
Μισή κόνκασε κονσέρβα ή μία ξεφλουδισμένη ντομάτα
150γρ. Κριθαράκι (ένα φλυτζάνι)
Ένα ξύλο Kανέλα
1/3 πράσινη Πιπεριά
Αλάτι, Πιπέρι

Προαιρετικά:
Μαϊντανός, τριμμένο Τυρί



Εκτέλεση:



Χοντροκόβουμε το κρέας και την πιπεριά
και στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.


Ρίχνουμε το κρέας σε μεσαίο ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα και
αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε και την κανέλα.
Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό,
να καλύψει μόνο τον πάτο του ταψιού.

 
Ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα στους 180°C.
Μόλις το κρέας δείχνει ψημμένο στην επιφάνεια,
προσθέτουμε δύο φλυτζάνια ζεστό νερό (200-250χλ).
Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας. Αλατοπιπερώνουμε.


Στη συνέχεια ρίχνουμε το κριθαράκι (ένα φλυτζάνι).
Ανακατεύουμε απαλά για να απλωθεί το κριθαράκι.
Τοποθετούμε και πάλι στο φούρνο και
συνεχίζουμε το ψήσιμο για είκοσι λεπτά.


Μετά από είκοσι λεπτά, σβήνουμε το φούρνο.
Ανακατεύουμε λίγο τη μανέστρα για
να βεβαιωθούμε ότι δεν κόλλησε.
Αφήνουμε να κρυώσει και να φύγουν όλα τα υγρά.


Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Κλασσικό αθάνατο πιάτο!



 

OVEN PORK WITH KRITHARAKI

GIOUVETSI




Ingredients
For 2-3 Persons


500gr Pork (shoulder or leg)
70-90ml Olive Oil (1/3 of a cup)
Half tomato can or one peeled tomato
150gr short cut pasta Manestra-Kritharaki (one cup)
One Cinnamon stick
1/3 green Pepper
Salt and Pepper

Optional:
Parsley, grated Cheese


Instructions:


Cut meat and pepper in thick pieces
and mix with olive oil.
Preheat oven in 180°C.


Put meat in medium oven tray.
Pure over the tomato and
season with salt and pepper.
Put the cinnamon stick in.
Add some water, just to cover the bottom.


Cook in the oven one hour in 180°C.
When the meat is cooked at the top,
add two cups hot water (200-250ml).
Remove cinnamon, then add salt.


Then add the short cut pasta Manestra-Kritharaki (one cup).
Stir gently to keep it below the oven tray.
Put back into oven and cook
for twenty more minutes.


Twenty minutes later, turn off heat.
Shake and mix a bit to make sure manestra
is not stuck to the bottom.
Let cool down and all liquids gone.


Serve with white grated cheese or parmesan.
Classic timeless dish!