ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ
ORIGINAL CURRY CHICKEN
Υλικά
Για Δύο Άτομα
400γρ. Κοτόπουλο Φιλέτο
Ένα Κρεμμύδι
Ένα κεφάλι Τζίντζερ
Μία σκελίδα Σκόρδο
200-250χλ. Γάλα Καρύδας (μία κονσέρβα)
1/3 φλυτζάνι Σησαμέλαιο (τέσσερις κουταλιές)
Μία κουταλιά Πάπρικα (2-3γρ.)
Μία χούφτα αμύγδαλα αποφλοιωμένα (30-50γρ.)
Δύο κουταλιές Κάρυ (5-6γρ.)
Προαιρετικά:
Φύλλα Κόλιανδρου ή Μαϊντανός, Ταμπάσκο
Εκτέλεση:
Χοντροκόβουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι.
Το τζίντζερ και το σκόρδο τα κρατάμε ολόκληρα.
Αναμειγνύουμε το κοτόπουλο με τη μισή πάπρικα,
το μισό κάρυ και το μισό σησαμέλαιο.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο βαθύ τηγάνι.
Ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά
το κοτόπουλο και το κρεμμύδι.
Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα.
Προσθέτουμε ολόκληρα το τζίντζερ και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να ροδίσει.
Στο τέλος ρίχνουμε το γάλα καρύδας,
την πάπρικα και το κάρυ.
Σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πιεί τα υγρά ρίχνουμε τα τριμμένα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε και αλατίζουμε, εάν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με ρύζι ή με ψωμί ναν.
Παραδοσιακή συνταγή κάρυ από το Πακιστάν!
ORIGINAL CURRY CHICKEN
Ingredients
For 2 Persons
400gr Chicken fillet
One Onion
One clove garlic
One knob ginger
200-250ml Coconut milk (1 can)
1/3 cup Sesame Oil (4 spoons)
1 spoon Paprika (2-3gr)
30-50gr peeled almonds
2 spoons Curry powder (5-6gr)
Optional:
Coriander leaves or Parsley, Tabasco
Instructions:
Cut onion and chicken in thick slices.
Keep ginger and garlic uncut.
Mix the chicken with half of the
paprika, half curry and half sesame oil.
Pure the rest sesame oil into a deep pan.
Add the chicken and the onion.
Cook in medium heat all the time.
Smush the almonds in small pieces.
Add the whole pieces of ginger and garlic.
Stir in medium heat to cook.
Finally add the coconut milk,
the paprika and the curry.
Cook in medium heat for twenty minutes.
When liquids are gone spread the almonds in.
Stir and season with salt, if necessary.
Serve with rice or nan bread.
Traditional original recipe from Pakistan!