MENU

4/10/14

ΣΤΙΡ ΦΡΑΪ ΓΑΡΙΔΕΣ   

STIR FRY SHRIMPS 




Υλικά
Για Δύο Άτομα


400γρ. Γαρίδες (μεσαίες νούμερο 2-3)
2 φρέσκα Κρεμμυδάκια
Μισή πράσινη Πιπεριά
Μισή κόκκινη Πιπεριά
1/2 κεφάλι Τζίντζερ
3-4 κουταλιές Σόγια Σως
3-4 κουταλιές Σησαμέλαιο
150-200γρ. Νούντλς Ρυζιού
Μία σκελίδα Σκόρδο


Προαιρετικά:
Ένα Κολοκυθάκι, ένα μικρό Καρότο


Εκτέλεση:


Μαρινάρουμε τα λαχανικά
με τη σόγια σως και το σησαμέλαιο.
Τα λαχανικά τα κόβουμε μπαστουνάκια (ζουλιέν).
Ρίχνουμε τις γαρίδες σε βραστό νερό για δύο λεπτά.
Σουρώνουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε
το κεφάλι και το κέλυφος (αν δεν χρησιμοποιούμε προκαθαρισμένες). 
Ρίχνουμε δύο κουταλιές σησαμέλαιο στο τηγάνι ή στο γουόκ.
Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.


Παράλληλα ετοιμάζουμε τα νουντλς ρυζιού όπως λέει το πακέτο. 


Ρίχνουμε στο γουώκ τις γαρίδες.


Ανακατεύουμε συνεχώς να πάρουνε χρώμα.


Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά και
συνεχίζουμε για ακόμα τρία λεπτά.


Μόλις εξατμιστούν τα υγρά από το γουώκ,
είναι η ώρα να ρίξουμε τα νουντλς ρυζιού.


Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα νουντλς.


Συμπληρώνουμε σόγια σως αν χρειαστεί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.


Σερβίρουμε αμέσως.
Τόσο ζωντανό και γευστικό πιάτο!







STIR FRY SHRIMPS 





Ingredients
For 2 persons


400gr medium Shrimps (number 2-3)
2 spring Onions
Half a green Pepper
Half a red Pepper
1/2 knob of Ginger
3-4 spoons Soy Sauce 
3-4 spoons Sesame Oil
150-200gr Rice Noodles
Garlic


Optional:
One small Zucchini, one small Carrot


Instructions:


Marinate the vegetables
using soy sauce and sesame oil.
Cut the vegetables in sticks/strips (juilliene).
Pure the shrimps in boiling water for 2 minutes.
Drain the shrimps and remove
the heads and the shells (if you don't use pre-peeled shrimps). 
Pure 2 spoons sesame oil in your frying pan or wok.
Start to stir in low heat the spring onions, the ginger and the garlic.


Meanwhile prepare the rice noodles according to the package instructions.


Put the shrimps into your pan or wok.


Stir fry for two minutes till they get colored.


Then add the vegetables and stir fry for 3 more minutes.


When liquids vanish, it is time to place the noodles into the pan.


Pure in the noodles and turn off the heat.


Stir gently all ingredients.
Add some soy sauce if needed.


Serve immediately.
So fresh and tasty dish!