MENU

3/10/14

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ 

TRADITIONAL BEAN SOUP



Υλικά
Για Δύο Άτομα

400γρ. Φασόλια
70-90μλ Ελαιόλαδο (μισό φλυτζάνι περίπου)
Κόνκασε κονσέρβα ή δύο ξεφλουδισμένες ντομάτες
Ένα Κρεμμύδι
Οκτώ κοτσάνια Σέλινο
Δύο μικρά Καρότα
Ένα Λεμόνι
Αλάτι, Πιπέρι


Προαιρετικά:
Μαϊντανός, Μπούκοβο


Εκτέλεση:


Μουλιάζουμε τα φασόλια για δώδεκα ώρες, αποβραδύς.
Ξεκινάμε βράζοντας τα φασόλια σκέτα σε νερό
που τα σκεπάζει για είκοσι λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μπούκοβο στις ντομάτες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα.
Μόλις βράσουνε τα φασόλια, τα σουρώνουμε
και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.


Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και νερό
να τα σκεπάζει. Βράζουμε μισή ώρα.


Ρίχνουμε τα κλωνάρια του σέλινου,
μισά ψιλοκομμένα και μισά ολόκληρα.
Συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά.


Για το τελευταίο μισάωρο έχουμε κρατήσει
τις ντομάτες με το λάδι και το μπούκοβο
καθώς και το αλάτι με το πιπέρι.


Ρίχνουμε το ντοματόλαδο με το μπούκοβο.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να χυλώσει
η φασολάδα με μέτριο βράσιμο για τριάντα λεπτά.


Τέλος μόλις χυλώσουν ελαφρώς τα φασόλια,
στύβουμε μέσα μισό έως ένα λεμόνι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά ανακατεύοντας.


Μόλις κρυώσει λίγο, σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με παστά, ελιές και τουρσί.
Χρονοβόρο αλλά αξίζει τον κόπο η παραδοσιακή φασολάδα!







TRADITIONAL BEAN SOUP




Ingredients
For 2 Persons


400gr Beans
70-90ml Olive Oil (half a cup)
2 fresh peeled Tomatos (or a can)
1 Onion
8 Celery stalks with leaves
2 small Carrots
1 Lemon
Salt, Pepper


Optional:
Parsley, red hot chili peppers (dry)


Instructions:


Soak the beans for 12 hours, overnight.
Start boiling the beans in water
that covers them for 20 minutes, medium heat.
No salt needed yet.
Pure olive oil in the tomatos.
Cut the onion into pieces and the carrots in slices.
When the beans are boiled, drain them
and put them back into the casserole.


Add the onion, carrots and water
to cover them. Boil 30 minutes.


Put the celery sticks in the casserole,
half cutting their leaves.
Continue in medium heat.


For the last 30 minutes we keep the tomatos
with olive oil, salt and pepper.


Pure the tomatos with olive oil in.
Season with salt and pepper.


Let the bean soup boil and thicken in
medium heat for 30 more minutes.
When beans start looking melted,
squeeze in the juice of the lemon (or half of it).


Rest from heat and stir well.
Serve when the bean soup is not hot anymore.
Takes long to cook but really worth it for a traditional bean soup!