ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΡΜΑ ΙΝΔΙΑΣ
BEEF KORMA
Υλικά
Για 2-3 Άτομα
500γρ. Μοσχάρι
Ένα Κρεμμύδι
Μία σκελίδα Σκόρδο
Ένα κεφάλι Τζίντζερ
Δύο Ντομάτες ή μία κονσέρβα αποφλοιωμένες
200-250γρ. στραγγιστό Γιαούρτι (ένα κεσεδάκι)
1/3 φλυτζάνι Σησαμέλαιο (τέσσερις κουταλιές)
Μία κουταλιά Πάπρικα (2-3γρ.)
Μία χούφτα αμύγδαλα αποφλοιωμένα (30-50γρ.)
Δύο κουταλιές Κάρυ (5-6γρ.)
Μία κουταλιά Κουρκουμάς (2-3γρ.)
Μία κουταλιά σπόροι Κόλιανδρου ή σε σκόνη (2-3γρ.)
3-4 σπόροι Κάρδαμο
Προαιρετικά:
Φύλλα Κόλιανδρου ή Μαϊντανός, Ταμπάσκο
Εκτέλεση:
Χοντροκόβουμε το μοσχάρι και το κρεμμύδι.
Το τζίντζερ και το σκόρδο τα κρατάμε ολόκληρα.
Αναμειγνύουμε το μοσχάρι με τη μισή πάπρικα,
το μισό κάρυ και το μισό σησαμέλαιο.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο βαθύ τηγάνι.
Ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά
το μοσχάρι και το κρεμμύδι.
Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα.
Προσθέτουμε ολόκληρα το τζίντζερ και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να ροδίσει.
Στο τέλος ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες,
την πάπρικα, το κάρυ, τον κουρκουμά,
τον κόλιανδρο και τους σπόρους κάρδαμου.
Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά (στο 3).
Στη συνέχεια και αφού μαλακώσει αρκετά το μοσχάρι,
ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αλατίζουμε, εάν χρειάζεται.
Συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά (στο 3) για ένα τέταρτο,
ώστε να δέσει το γιαούρτι με τη σάλτσα.
Στο τέλος ρίχνουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα
και πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιανδρου.
Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε,
ώστε να δέσουν και τα αμύγδαλα.
Η σάλτσα Κόρμα πρέπει να βγει πηχτή
και να έχει ανοιχτό κόκκινο-ροζ χρώμα.
Η σάλτσα Κόρμα μπορεί, ανάλογα
με το γούστο μας, να γίνει ελαφριά, πικάντικη
ή πολύ καυτερή, συμπληρώνοντας καυτερή ξερή
πιπερίτσα ή ταμπάσκο. Όχι όμως πιπέρι.
Τα μπαχαρικά της συνταγής είναι αρκετά πικάντικα.
Σερβίρουμε με ρύζι ή με ψωμί ναν.
Φημισμένο Ινδικό πιάτο που υπάρχει
σε όλα τα Ασιατικά εστιατόρια παγκοσμίως!
BEEF KORMA
Ingredients
For 2 Persons
500gr Beef
One Onion
One clove of Garlic
One knob Ginger
2 Tomatoes or a can of peeled tomatoes
200-250gr strained Yogurt (one cup)
1/3 of a cup Sesame Oil (4 spoons)
One spoon Paprika (2-3gr)
One hand of peeled Almonds (30-50gr)
2 spoons Curry powder (5-6gr)
One spoon Turmeric (2-3gr)
One spoon Coriander seeds (2-3gr)
3-4 seeds of Cress (watercress/cardamom)
Optional:
Coriander leaves or Parsley, Tabasco
Instructions:
Cut beef and onion in thick slices.
Keep ginger and garlic in whole pieces.
Mix the beef with half the paprika, half curry
and half of the sesame oil.
Pure the rest of sesame oil into a deep pan.
Color the meat in medium heat with the onion.
Smash the almonds.
Add the whole pieces of ginger and garlic.
Stir in medium heat to color.
Finally add the peeled tomatoes,
paprika, curry, turmeric,
coriander seeds and cress seeds.
Simmer in low heat (mark 3) for one and a half hour.
When the beef gets soft enough, add the yogurt.
Mix gently and add salt if needed.
Continue cooking in low heat (mark 3) for 15 minutes,
so the yogurt will smooth with the sauce.
Then add the smashed almonds and
spread the coriander leaves.
Turn off heat and stir well,
so the almonds will spread into the sauce.
The Korma sauce must be thick
with a light red-pink color.
The Korma sauce can be either mild,
spicy or really hot, depending on our taste.
Just add chili pepper or tabasco.
But do not add black pepper.
The recipe's ingredients here are already spicy.
Serve with rice or nan bread.
Famous Indian dish that it is served
in all Asian restaurants worldwide!