MENU

7/12/14

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ  CHICKEN TOMATO SAUCE



Υλικά
Για Δύο Άτομα


400-500γρ. Κοτόπουλο φιλέτο
Δύο σκελίδες Σκόρδο
Μία κουταλιά ξερός Βασιλικός
Δύο κουταλιές Ελαιόλαδο
Μία κουταλιά Βούτυρο
Δύο Ντομάτες ή μία κονσέρβα χυμός
Αλάτι, Πιπέρι

Προαιρετικά:
Ρίγανη


Εκτέλεση:


Κόβουμε το κοτόπουλο σε φαρδιές φέτες.
Λιώνουμε τις ντομάτες και ρίχνουμε μέσα
το ελαιόλαδο και τον βασιλικό.
Βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το βούτυρο.


Ξεκινάμε τσιγαρίζοντας σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά το κοτόπουλο και το σκόρδο.


Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο καλά,
ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας με το
ελαιόλαδο και τον βασιλικό.


Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε αρκετά
τη φωτιά στο 3-4 και σιγοβράζουμε
για περίπου ένα εικοσάλεπτο.


Αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά
και στο τέλος αλατοπιπερώνουμε.
Το κοτόπουλο μαγειρεύεται γρήγορα.


Σερβίρουμε με λινγκουίνι ή με σπαγγέτι.
Εύκολη και γρήγορη λύση για
ένα μαγειρευτό κοκκινιστό!





CHICKEN TOMATO SAUCE

 



Ingredients
For 2 Persons


400-500gr Chicken fillet
2 cloves of Garlic
One tablespoon dry Basil
Two tablespoons Olive Oil
One tablespoon Butter
2 Tomatoes or a can of juice
Salt, Pepper

Optional:
dry Oregano


Instructions:


Cut chicken in large slices.
Pulp tomatoes or use a can.
Put in the tomato juice, the olive oil
and the dried Basil.
Put the butter in a large pan.


Start by coloring the chicken in
medium-high heat (mark 7).
Add the garlic.


When chicken is colored both sides,
add the tomato juice with the
olive oil and the basil.


As soon as it starts boiling, low heat
(mark 3-4) and simmer for
about twenty minutes.


Let the liquids vanish and season
with salt and pepper at the end.
Chicken is being cooked really fast.


Serve with pasta (linguini or spaghetti).
Easy and fast solution for
a cooked tomato sauce dish!