MENU

12/12/14

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ  CHEESEBURGERS IN THE OVEN 




Υλικά
Για Δύο Άτομα


500-700γρ. Κιμάς Ανάμικτος (Μοσχάρι-Χοιρινό)
Ένα Κρεμμύδι μεσαίο
Μία Ντομάτα μεσαία
Ένα Αυγό
Μία χούφτα Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δύο φέτες Ψωμί
Δύο κουταλιές Ελαιόλαδο
Μία κουταλιά Ξύδι Μπαλσάμικο
Ένα κουταλάκι Ρίγανη ξερή
Αλάτι, Πιπέρι
Μισό φλυτζάνι Γάλα
Ημίσκληρο Τυρί (Κασέρι ή άλλο)


Προαιρετικά:
Μουστάρδα σκόνη, Δυόσμος, Πατάτες


Εκτέλεση:


Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα
και το στίβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά.
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και μετά την ντομάτα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ
και ζυμώνουμε πολύ καλά.


Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί,
το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.


Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τις πατάτες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
Τις κόβουμε και ρίχνουμε λάδι, λεμόνι, ρίγανη
και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε και ένα φλυτζάνι νερό.


Ξεκινάμε ψήνωντας τις πατάτες στον φούρνο,
για μισή ώρα τουλάχιστον στους 180oC.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια.
Αφού τα πλάσουμε, τα τοποθετούμε
προσεχτικά πάνω στις πατάτες.


Συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο,
δυναμώνοντας στους 200oC για σαράντα λεπτά.
Μπορούμε να γυρίσουμε τα μπιφτέκια,
αν και δεν είναι απαραίτητο.


Προσέχουμε να μην στεγνώσει το ταψί
από υγρά και όταν συμπληρωθεί μία
ώρα συνολικά ψησίματος το φαγητό είναι έτοιμο.
Βάζουμε λεπτούς κύβους τυρί πάνω στα μπιφτέκια.


Αφήνουμε να λιώσει το τυρί στο φούρνο για δύο λεπτά.
Το τυρί ελαφρά λιωμένο και το μπιφτέκι καλοψημένο.
Σερβίρουμε με τις πατάτες και λίγη σως.
Τέλεια ψημένο και απολαυστικό!





CHEESEBURGERS IN THE OVEN 





Ingredients
For 2 Persons


500-700gr mixed minced Meat (Beef-Pork)
One medium Onion
One medium Tomato
One Egg
One handful Parsley
2 slices of Bread
2 tablespoons Olive Oil
One tablespoon Vinegar (Balsamic)
One teaspoon dried Oregano
Salt, Pepper
Half a cup fresh Milk
Semi-hard Cheese (melting one)

Optional:
Mustard powder, Mint, Potatoes


Instructions:


Soak bread into the milk and
drain well the bread afterwards.
Grind the onion and then the tomato,
so to make them a pulp.
Put all the ingredients in a large bowl
and mix well with your hand for 5 minutes.


When the mixture looks thick,
put in the fridge for half an hour.


Meanwhile prepare the potatoes.
Preheat the oven at 180oC.
Cut potatoes, spread olive oil, lemon,
oregano, salt and pepper.
Add a cup of water.


Start baking the potatoes in the oven,
for half an hour at 180oC.
During cooking the potatoes, prepare
the burgers. Make small handballs and
carefully put them on top of potatoes.


Continue baking in the oven, by increasing
heat at 200oC and bake for about 40 minutes.
Turning burgers the other side during cooking,
is good but not really necessary.


Make sure there are some liquids at the bottom.
When cooking time is over, put some cheese
cubes at the top of the burgers.


Let the cheese melt for 2 minutes.
The cheese must be melted and the burger done.
Serve with the baked potatoes, adding some sauce.
Perfectly cooked and delicious!