ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ
CHILLI CON CARNE
Υλικά
Για Δύο-Τρία Άτομα
400-500γρ. Κιμάς Μοσχαρίσιος
Ένα Κρεμμύδι
Μία κόκκινη Πιπεριά
Μία σκελίδα Σκόρδο
Μία μεγάλη Ντομάτα (ή μισή κονσέρβα)
150γρ. κόκκινα βρασμένα Φασόλια (κονσέρβα)
150γρ. βρασμένο Καλαμπόκι (κονσέρβα)
4-5 κοτσάνια Μαϊντανός
Μία κουταλιά Τσίλι σκόνη
Μία κουταλιά Πάπρικα σκόνη
Μία κουταλιά Βούτυρο
Δύο-Τρεις κουταλιές Ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι
Προαιρετικά:
Κόλιανδρος, Κύμινο
Εκτέλεση:
Κόβουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και
το σκόρδο σε χοντρά κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το βούτυρο
για πέντε λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά,
το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας σε μέτρια-δυνατή φωτιά,
για τουλάχιστον άλλα πέντε λεπτά.
Μετά προσθέτουμε την ντομάτα και το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά (τσίλι και πάπρικα).
Συμπληρώνουμε νερό (μισό φλυτζάνι).
Συνεχίζουμε χαμηλώνοντας τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά (4-5) για μία ώρα.
Μετά απο μία ώρα αλατοπιπερώνουμε και
ρίχνουμε τα βρασμένα κόκκινα φασόλια.
Σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τον μαϊντανό και το καλαμπόκι.
Ανακατεύουμε να δέσουνε τα υλικά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε
πάνω στην εστία μέχρι να κρυώσει λίγο.
Σερβίρουμε με πολλές επιλογές.
Είτε σαν ντιπ, είτε με τορτίγια,
ή ακόμα με ρύζι ή με ψωμί ναν.
Βίβα λος Μέχικο!
CHILLI CON CARNE
Ingredients
For 2-3 Persons
400-500gr minced Beef meat
One Onion
One red Pepper
One clove Garlic
One big Tomato (or half a can)
150gr boiled red Beans (one can)
150gr boiled Corn (one small can)
4-5 sticks of Parsley
One teaspoon Chilli powder
One teaspoon Paprika powder
2-3 spoons of Olive Oil
Salt and Pepper
Optional:
Coriander, Cumin
Instructions:
Cut pepper, onion and garlic in thick pieces.
Put the minced meat with the butter for
about five minutes in high heat.
Keep stirring well.
Then add the pepper, the garlic and onion.
Keep stirring in medium heat (6-7) for
approximately five more minutes.
Add the tomato and the olive oil.
Pure in the spices (chilli and paprika).
Add some water (half a cup).
Low down heat (oven mark 4-5).
Stir well and cook for one hour.
One hour later season with salt-pepper.
Pure the boiled red beans in.
Cook in low heat (oven mark 3-4) for 10 minutes.
Add the parsley and the boiled corn.
Stir well so all ingredients are mixed.
Turn off heat and let cool down,
without removing from oven heat.
Serving suggestions are plenty.
Either like a dip, or with tortillas,
or even with rice or nan bread.
Viva los Mexico!