MENU

27/12/14

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ  

LEMON BEEF




Υλικά
Για Δύο Άτομα


500γρ. Μοσχάρι (Νουά, Κιλότο)
Ένα Κρεμμύδι 
Δύο σκελίδες Σκόρδο
Ένα φλυτζάνι λευκό ξηρό Κρασί
Ένα Λεμόνι
Ένα κουταλάκι Αλεύρι
Ένα κουταλάκι Ρίγανη
1/3 του φλυτζανιού Ελαιόλαδο
Μία κουταλιά Βούτυρο
Αλάτι-Πιπέρι


Προαιρετικά:
Μανιτάρια, Θυμάρι


Εκτέλεση:


Κόβουμε το κρέας είτε σε κύβους, είτε σε φέτες.
Κρατάμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρα.


Ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα ή
βαθύ τηγάνι και ξεκινάμε να ροδίσουμε το κρέας,
σε μέτρια-δυνατή φωτιά (στο 7).


Μόλις ροδίσει καλά, σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και ρίχνουμε
ένα φλυτζάνι ζεστό νερό στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο,
τη ρίγανη και το κρεμμύδι ολόκληρο.


Χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 4) και σιγοβράζουμε
για περίπου μία ώρα. Ελέγχουμε να μην μείνει
χωρίς υγρά ενδιάμεσα και ρίχνουμε λίγο
ζεστό νερό, εάν χρειαστεί. Εάν χρησιμοποιήσουμε
μανιτάρια, τα προσθέτουμε το τελευταίο μισάωρο.


Μετά από μία ώρα μαγείρεμα, αλατοπιπερώνουμε,
αραιώνουμε το αλεύρι σε λίγο ζεστό νερό (1/3 φλυτζανιού)
και ρίχνουμε σε αυτό και τον χυμό του λεμονιού.


Μόλις το αλεύρι αραιώσει, το ρίχνουμε
στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά
και αφήνουμε 3-4 λεπτά για να πήξει η σάλτσα.


Αποσύρουμε από τη φωτιά και
σερβίρουμε με πουρέ πατάτας,
ρύζι ή ακόμα και μακαρόνια.
Ένα λεμονάτο πιάτο με υπέροχα
αρώματα και ελαφριά σάλτσα!






LEMON BEEF





Ingredients
For 2 Persons



500gr soft Beef meat (rump or sirloin)
One Onion
2 cloves of Garlic
One cup of dry white Wine
One Lemon
One teaspoon Flour
One teaspoon Oregano
1/3 of a cup Olive Oil
One spoon of Butter
Salt-Pepper


Optional:
Mushrooms, Thyme


Instructions:


Cut meat in slices or cubes.
Keep onion and garlic uncut.


Pure the butter in a casserole or a deep pan
and start coloring it for 5 minutes
in medium-high heat (mark 7).


When the meat is well colored,
pure the white wine in and let alcohol
vanish for about 2-3 minutes.
Add a cup of hot water, add the garlic,
the onion, the oregano and the olive oil.


Low down heat (mark 4) and simmer for
about one hour. Check in between so
there are enough liquids in the casserole and
add some hot water if needed.
If using mushrooms, then add them during
the last thirty minutes of cooking time.


One hour later, season with salt and pepper.
Add the flour into some hot water (1/3 of a cup)
and pure the lemon juice into the mix.


When the flour melts into the water and the lemon,
pure it into the casserole, stir a bit and let
the sauce thicken for about 3-4 minutes.


Remove from heat and serve with
potato puree, rice or even with pasta.
A lemon dish with nice flavors
and a great light brown sauce!