MENU

3/1/15

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ  

HOMEMADE PIZZA 



Υλικά
Για Μία Πίτσα 30-35εκ.

250γρ. ΣΚΛΗΡΟ Αλεύρι (δύο κούπες)
125μλ ζεστό Νερό (μία κούπα)
10-15γρ. νωπή Μαγιά ή 5-7γρ. ξηρή Μαγιά
Ένα κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
Ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι
Ένα κουταλάκι Ελαιόλαδο

Σημείωση:
Η ξηρή Μαγιά είναι δυνατότερη

Για τη σάλτσα:

125μλ τοματοχυμός (μία κούπα)
Ένα κουταλάκι Ρίγανη
Ένα κουταλάκι Βασιλικός
Μία κουταλιά Ελαιόλαδο
Ένα κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
Ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση:

100-125γρ. Τυρί Γκούντα
100-125γρ. Τυρί Μοτσαρέλα
150γρ. καπνιστή Γαλοπούλα σε φέτες
3-4 φρέσκα Μανιτάρια
Λίγο Κάπαρη

Προαιρετικά:
Πιπεριά, Μπέικον


Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη μαγιά.
Σε μπωλάκι διαλύουμε τη μαγιά
με τη ζάχαρη και το ζεστό νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για ένα εικοσάλεπτο.
Η ξηρή μαγιά ενεργοποιείται γρηγορότερα.


Συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη σάλτσα ντομάτας.
Αναμειγνύουμε την ντομάτα με τη ρίγανη,
τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αφήνουμε στην άκρη τη σάλτσα.


Μόλις η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί και αφρίσει ελαφρά,
αρχίζουμε να την ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε αρχικά με πιρούνι και μετά
πλάθουμε με το χέρι μας για ένα πεντάλεπτο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και
συνεχίζουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Αν κολλάει, ρίξτε στα χέρια σας ελάχιστο αλεύρι.
Όταν η ζύμη μοιάζει μαλακή και εύπλαστη,
την σκεπάζουμε για να μην στεγνώσει
και την αφήνουμε να φουσκώσει στον φούρνο
που έχουμε προθερμάνει στους 50°C, σβήνοντας
τον φούρνο, για μία-μιάμιση ώρα τουλάχιστον.


Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης.
Τρίβουμε τα τυριά, κόβουμε τα μανιτάρια
και τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε επιλέξει.


Μετά από μία ώρα τουλάχιστον, η ζύμη έχει φουσκώσει
και έχει διπλασιαστεί σε όγκο.
Αν αφήσουμε παραπάνω ώρα, φουσκώνει περισσότερο.
Την βγάζουμε από τον φούρνο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-220°C.


Πασπαλίζουμε μία κουταλιά αλεύρι μέσα σε ένα
στρογγυλό μεγάλο ταψί διαμέτρου 30-35εκ.
Τοποθετούμε την μπάλα ζύμης στο κέντρο και
με απαλές κινήσεις απλώνουμε τη ζύμη,
από το κέντρο προς τις άκρες.


Μόλις καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού,
με ένα κουτάλι ξεκινάμε να απλώνουμε τη σάλτσα.


Προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα,
την κάπαρη και τα υπόλοιπα υλικά ομοιόμορφα.
Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.


Τοποθετούμε την πίτσα στον πάτο του
προθερμασμένου φούρνου στους 200-220°C.
Δεν θα καεί και δεν θα κολλήσει, αφού
έχουμε ρίξει αλεύρι στο κάτω μέρος του ταψιού.
Ψήνουμε στους 200-220°C για δεκαπέντε-είκοσι λεπτά.
Αν φοβάστε μην κολλήσει, τότε τοποθετήστε την ψηλότερα.


Μην απογοητευτείτε από την πρώτη φορά.
Η τέλεια σπιτική πίτσα έχει δύο μυστικά:
Σωστή δοσολογία στη ζύμη και στη σάλτσα και
απόκτηση εμπειρίας μετά από δυο-τρεις προσπάθειες!




HOMEMADE PIZZA 




Ingredients
For one Pizza 30-35cm

250gr HARD Wheat Flour (2 cups)
125ml warm Water (1 cup)
10-15gr fresh Yeast or 5-7gr dried Yeast
One flat teaspoon Sugar
One flat teaspoon Salt
One teaspoon Olive Oil

Note:
Dried Yeast is stronger

For the sauce:

125ml tomato juice (1 cup)
One flat teaspoon Oregano
One flat teaspoon Basil
One spoon Olive Oil
One flat teaspoon Sugar
One flat teaspoon Salt

For the stuffing:

100-125gr Gouda Cheese 
100-125gr Mozzarella Cheese
150gr smoked sliced Turkey
3-4 fresh Mushrooms 
Some Caper 

Optional:
Green Pepper, Bacon


Instructions:

Start by fixing the yeast.
In a small bowl mix the yeast and the sugar
with the warm water. Cover and let the
yeast activate for twenty minutes.
Dried yeast activates faster.


Continue by fixing the tomato sauce.
Mix the tomato juice with oregano, basil,
olive oil, sugar and salt. Stir well and
let the sauce in room temperature.


When the yeast is activated,
there are some bubbles at the top.
Start to pure the yeast into the flour.
Mix gently with a fork and then start using
your hands for about five minutes.
Add the olive oil and the salt.
Continue working with your hands
for five more minutes.
If it is sticky add some flour to your hands.
When you have a nice thick elastic ball that
doesn't stick in your hands, then it is ready.
Then cover with a cloth so it will not dry
and place it in the oven to double the size.
Your oven must be preheated to 50°C and
don't forget to turn it of when you put the
pizza bread in. Leave there for at least
one-one and a half hour.


Meanwhile prepare your pizza stuffing.
Grate the cheese, cut the mushrooms
and the rest of your ingredients.


After at least one hour your pizza bread is
double sized and ready to use.
The longer you leave it in the oven,
the larger it will get.
Remove from the oven and start
preheating the oven at 200-220°C.


Spread one spoon of flour into a rounded
oven tray of a diameter about 30-35cm.
Place the pizza bread ball in the middle.
Slowly from the center of the ball,
start spreading the pizza bread with your fingers.
Spread it all over the oven tray using your hands,
from the center to the edges of the oven tray.


When the oven tray is fully covered, start
spreading the tomato sauce on your pizza using a spoon.


Add the smoked turkey, the caper,
and the rest of the ingredients.
Finally spread the mix of your cheeses.


Place the pizza at the bottom of the
preheated oven at 200-220°C.
It will not burn or stuck as long as there
is some flour at the bottom of the oven tray.
Bake the pizza at 200-220°C for fifteen-twenty minutes.
If you think it will stuck, then place it higher in the oven.


Do not get disappointed the first time you make pizza.
Perfect homemade pizza has two secrets:
Right dosage in the pizza bread and the sauce and
secondly gaining experience after at least two-three tries!