ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΑΛΑ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
FISH A LA BOURDETO
Υλικά
Για Δύο Άτομα
800-1000γρ. Μπακαλιάρος φιλέτο ανάλατος
Μισό φλυτζάνι Ελαιόλαδο (50-70γρ.)
Δύο Ντομάτες ή μία κονσέρβα κονκασέ ντομάτας
6-8 κοτσάνια Μαϊντανός
Δύο σκελίδες Σκόρδο
Δύο μεγάλες Πατάτες
Πιπέρι, Κάπαρη
Ένα Λεμόνι
Προαιρετικά:
Κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Στύβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε τον μπακαλιάρο.
Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι και αφήνουμε στο ψυγείο να
σφίξει για μία ώρα τουλάχιστον.
Ο χυμός λεμονιού σφίγγει το φιλέτο ψαριού και δίνει άρωμα.
Εντωμεταξύ κόβουμε σε χοντρές φέτες τις πατάτες
και το σκόρδο. Τις στρώνουμε στον πάτο σε ένα
βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες ή την κονσέρβα κονκασέ.
Σε μέτρια φωτιά (στο 5-6) ξεκινάμε να μαγειρεύουμε
τις πατάτες με την ντομάτα και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά.
Οι πατάτες πρέπει να μείνουνε στον πάτο και να μην
λιώσουνε, οπότε δεν ανακατεύουμε καθόλου.
οι πατάτες στην ντομάτα και το λάδι.
Δεν χρειάζεται αλάτι, αλλά μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος.
Η κάπαρη και ο μπακαλιάρος είναι αρκετά αλμυρά.
Δεν χρειάζεται αλάτι, αλλά μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος.
Η κάπαρη και ο μπακαλιάρος είναι αρκετά αλμυρά.
Στη συνέχεια, μόλις βράσουνε οι πατάτες,
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και ρίχνουμε πάνω στον μπακαλιάρο
μαζί με την κάπαρη. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (στο 4-5)
για περίπου 10-15 λεπτά ακόμα. Δεν ανακατεύουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζουμί από το λεμόνι της μαρινάδας.
Δεν ανακατεύουμε, απλά κουνάμε λίγο για να μην
διαλυθούνε τα φιλέτα μπακαλιάρου.
Σε 10-15 λεπτά είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με μπόλικη λαδερή σάλτσα και ψωμί.
Αυτό το ελαφρύ πιάτο με μπακαλιάρο, ντομάτα και πατάτες,
στην Κέρκυρα το ονομάζουνε Μπουρδέτο!
FISH A LA BOURDETO
Ingredients
For 2 Persons
800-1000gr Codfish (Haddock) fillet unsalted
Half a cup of Olive Oil (50-70ml)
Two Tomatoes or a can of peeled Tomatoes
6-8 sticks of Parsley
2 cloves of Garlic
2 big Potatoes
Pepper, Caper
One Lemon
Optional:
Onion
Instructions:
Squeeze the lemon juice and marinate the codfish.
Season with some pepper and let in fridge
for about an hour to tough a bit.
Lemon juice strengths the fish fillets and gives
them a nice tasty flavor.
Meanwhile cut in thick flat slices the potatoes and
the garlic. Place them at the bottom of a deep pan
and pure on them the olive oil.
Pure the tomatoes or the peeled tomatoes can.
In medium heat (mark 5-6) start cooking the
potatoes with the tomatoes and the garlic.
Cook in medium heat for about 10-15 minutes.
Potatoes must stay at the bottom and not melt.
Just adjust the heat at medium (mark 4-5) so
the potatoes can boil in the tomato sauce and the olive oil.
No need to use salt, but if you like you can add at the end.
Caper and codfish are already salted.
No need to use salt, but if you like you can add at the end.
Caper and codfish are already salted.
When potatoes look boiled, carefully place
the codfish fillets at the top of the potatoes.
with the caper. Low heat to mark 4-5 for 10-15 more minutes.
Do not stir and add some lemon juice
from the marinade, if needed.
Shake the deep pan a bit and do not stir during cooking,
so the codfish fillets will not brake into pieces.
About 10-15 minutes later, the food is ready.
Serve with plenty of sauce and bread.
This mainly low calories dish with codfish, tomato and potatoes
is a traditional recipe from Corfu Island and is called Bourdeto!