MENU

24/1/15

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΔΥΟΣΜΟ ΑΝΙΘΟ  

LAMB WITH RICE MINT ANISE



Υλικά
Για Δύο Άτομα


Ένα μπουτάκι Αρνιού 1000-1500γρ.
3-4 φρέσκα Κρεμμυδάκια
Μία κουταλιά ξερός τριμμένος Δυόσμος
Δύο κουταλιές φρέσκος Άνηθος (3-4 κοτσάνια)
Ένα φλυτζάνι Ρύζι μακρύκοκκο (125-150γρ.)
1/3 φλυτζανιού Ελαιόλαδο (50-70μλ)
Αλάτι και Πιπέρι

Προαιρετικά:
Λεμόνι, Μέντα 


Εκτέλεση:


Αλείφουμε το μπουτάκι με ελαιόλαδο και
το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC.
Τοποθετούμε το μπουτάκι σε ένα ταψί και
προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό
να καλύψει τον πάτο του ταψιού.


Ξεκινάμε το ψήσιμο στον φούρνο στους 200oC.
Ο βασικός κανόνας είναι ότι για κάθε κιλό κρέατος,
χρειαζόμαστε μία ώρα ψησίματος στον φούρνο.
Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Ενδιάμεσα ελέγχουμε να μην μείνει το ταψί χωρίς υγρά στον πάτο.


Μία ώρα αργότερα προσθέτουμε στο ταψί δύο
ακόμα φλυτζάνια ζεστό νερό και ρίχνουμε στον πάτο του
ταψιού τον δυόσμο, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για δέκα λεπτά στους 200oC.


Όταν το νερό στον πάτο αρχίζει να κοχλάζει ελαφρά,
ήρθε η ώρα να προσθέσουμε το ρύζι.
Ρίχνουμε το ρύζι ομοιόμορφα κάτω από το μπουτάκι.
Αλατίζουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150oC.
Ανακατεύουμε το ρύζι ελαφρά και τοποθετούμε πάλι στον φούρνο.
Σιγοψήνουμε στους 150oC για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά.


Ανακατεύουμε ελαφρά το ρύζι, ενδιάμεσα.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
Μόλις βράσει το ρύζι, το φαγητό είναι έτοιμο.
Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για λίγο.
Αν θέλετε ρίξτε λίγες σταγόνες λεμόνι ή λίγη φρέσκια μέντα.


Το ρύζι έχει τραβήξει τα υγρά από το αρνί
και όλα τα αρώματα από τα μυρωδικά.
Το αρνί ταιριάζει εξαιρετικά με τον δυόσμο και τον άνηθο.
Τέλειο πιάτο που εντυπωσιάζει παρά την ευκολία του!






LAMB WITH RICE MINT ANISE

 
 



Ingredients
For 2 Persons


One Lamb leg 1000-1500gr
3-4 Spring Onions
One spoon of dried trimmed Mint
Two spoons of fresh Anise (3-4 sticks)
One cup long grain Rice (125-150gr)
1/3 of a cup Olive Oil (50-70ml)
Salt and Pepper


Optional:
Lemon, fresh Mint


Instructions:


Spread the lamb leg with olive oil
and season with salt and pepper.
Preheat the oven at 200oC.
Place the lamb leg in an oven tray and
add a cup of hot water to cover the bottom.


Start cooking in the oven at 200oC.
The basic rule is that for every kilo of meat,
you need one hour of oven cooking time.
Meanwhile fine chop the anise and the spring onions.
Check during cooking that the bottom of
the oven tray has some liquids.


One hour later add in the oven tray
two more cups of hot water, the mint,
the anise and the spring onions.
Continue cooking for ten more minutes at 200oC.


When the water at the bottom of the oven tray
starts boiling, then it is time to add the rice.
Place the rice gently, covering the bottom of the oven tray.
Season with salt and low heat at 150oC.
Stir gently the rice and place again in the oven.
Cook at 150oC for about fifteen to twenty minutes.


During cooking stir the rice.
Add some teaspoons of water if needed.
When the rice is cooked, the food is ready.
Turn off the oven and let the food cool down.
Add some drops of lemon or fresh mint if you like.


Rice absorbed all liquids from the lamb
and all the flavors from the herbs.
Lamb is so tasty with mint and anise.
Perfect formal dish that looks impressive even
though actually it is so easy to make!