MENU

18/1/15

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ 

PASTA SOUFFLE 



Υλικά
Για 2-4 Άτομα


400γρ. Πέννες (Penne Rigate)
200γρ. Τυρί Γκούντα
200γρ. Τυρί Ημίσκληρο (Κασέρι ή άλλο)
400γρ. Κρέμα Γάλακτος
4-5 φέτες καπνιστή Γαλοπούλα (100γρ.)
4-5 φέτες καπνιστό Μπέικον (100γρ.)
Δύο μεσαία Μανιτάρια
Μία μεσαία Ντομάτα
Δύο κουταλιές Βούτυρο (50γρ.)
Μισό κουταλάκι Μοσχοκάρυδο
Λίγο Αλάτι και λίγο Ζάχαρη για την ντομάτα


Προαιρετικά:
Πράσινη Πιπεριά, Λίγο Γάλα


Εκτέλεση:


Βράζουμε τις πέννες αλ ντέντε δηλαδή
δύο λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία.
Ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε.


Ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα, το μπέικον, τα μανιτάρια,
τρίβουμε τα τυριά και ψιλοκόβουμε την ντομάτα
κρατώντας μόνο το εξωτερικό και πετάμε τα σπόρια.
Αναμειγνύουμε τα τυριά και ρίχνουμε
στην κρέμα γάλακτος το μοσχοκάρυδο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC.
Ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο στο πυρέξ
και το αφήνουμε να λιώσει στον φούρνο.


Ξεκινάμε να στρώνουμε το πυρέξ με τις πέννες.
Μόλις βάλουμε μία στρώση πέννες,
προσθέτουμε λίγα υλικά και ελάχιστα τυριά.


Συνεχίζουμε με ακόμα μία στρώση πέννες.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, τις πέννες και
καλύπτουμε με όλο το μείγμα των τυριών.


Πατάμε ελαφρά με το χέρι μας και πιέζουμε.
Είναι σημαντικό τα υλικά να είναι ομοιόμορφα
και τα τυριά στην κορυφή να καλύπτουνε το πυρέξ.


Στο τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε το πυρέξ
στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
Αλλιώς ξεκινάμε το ψήσιμο, στους 180-200oC
για περίπου είκοσι έως τριάντα λεπτά.


Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε
το σουφλέ να κρυώσει για δέκα λεπτά.
Τρώγεται πολύ ευχάριστα και ως κρύο πιάτο.
Αρκετά παχυντικό, για τους λάτρεις των
λιωμένων τυριών με πέννες φούρνου!




PASTA SOUFFLE

  


Ingredients
For 2-4 Persons


400gr Penne Rigate
200gr Gouda Cheese
200gr semi-hard Cheese
400gr Crème 
4-5 slices smoked Turkey (100gr)
4-5 slices smoked Bacon (100gr)
2 medium Mushrooms 
One medium Tomato
2 tablespoons of Butter (50gr)
Half a teaspoon of ground Nutmeg
Some Salt and Sugar for the tomato

Optional:
Green Pepper, some Milk


Instructions:


Boil the pasta al dente, two minutes less
than the package instructions.
Put one tablespoon of butter and mix.


Fine chop the smoked turkey and bacon, the mushrooms,
grate the cheese and fine cut the tomato,
keeping the outer part and throwing the seeds of inside.
Mix the cheeses and put the
nutmeg into the crème.
Preheat the oven at 200oC.
Put one tablespoon of butter into a
glass or ceramic oven tray and
let it melt in the oven.


Start laying the pasta in the oven tray.
After putting one layer of pasta, add some of
the ingredients and a little of cheese mixture.


Continue with another layer of pasta.
Pure in the rest of the ingredients and
cover with the whole cheese mixture.


Press gently with your hand so it is all straight.
It is important that all ingredients are nicely put
and the cheese at the top covers all of them.


Finally pure nicely the crème in the oven tray.
If there is some time, put in fridge for an hour.
Or else start baking at 180-200oC for
about twenty to thirty minutes.


Turn off heat at the end and let
the soufflé cool down for ten minutes.
It can be served also as a cold dish.
Very fatty and many calories here
but is only for real cheese-pasta lovers!