MENU

6/2/15

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ   

MUSHROOMS A LA CREME  

 

Υλικά
Για Δύο Άτομα


500γρ. Μανιτάρια μέτρια στρογγυλά
Δύο-Τρεις σκελίδες Σκόρδο
Δύο φρέσκα Κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο)
Μισό Φλυτζάνι λευκό ξηρό Κρασί (50-70μλ)
200μλ Κρέμα Γάλακτος
3-4 κοτσάνια Mαϊντανός (μόνο τα φύλλα)
Δύο κουταλιές Βούτυρο (40-60γρ.)
Αλάτι, Πιπέρι

Προαιρετικά:
Δενδρολίβανο


Εκτέλεση:


Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και πολτοποιούμε
το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.


Βάζουμε το βούτυρο, το κρεμμυδάκι και
το σκόρδο σε ένα τηγάνι βαθύ ή ρηχό.
Σε μέτρια φωτιά (6-7) ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε.


Μετά από τρία λεπτά ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Θα βγάλουνε πολλά υγρά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Για περίπου 8-9 λεπτά.


Μόλις αρχίσουνε να βγάζουνε όλα τα υγρά και να μαζεύουνε
παίρνοντας σκούρο χρώμα, ρίχνουμε το λευκό κρασί.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.


Αφήνουμε να σιγοβράσουνε για δέκα λεπτά.
Σε χαμηλή φωτιά στο 5-6. Ανακατεύουμε συγχρόνως ελαφρά.


Μετά από ένα δεκάλεπτο, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.


Περιμένουμε δύο λεπτά να αρχίσει να κοχλάζει και
ρίχνουμε και τον μαϊντανό.


Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2-3.
Αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο να σφίξει η κρέμα γάλακτος.


Τα μανιτάρια α λα κρεμ είναι έτοιμα.


Μπορούμε να τα σερβίρουμε είτε ως πρώτο πιάτο
μόνα τους με λίγο ξεροψημένο ψωμί,
είτε με λίγα ζυμαρικά, ακόμα και ως δείπνο!






MUSHROOMS A LA CREME  

 

Ingredients
For 2 Persons


500gr Mushrooms medium champignons
2-3 cloves of Garlic
2 fresh spring Onions (white part)
Half a cup white dry Wine (50-70ml)
200ml Crème fresh
3-4 sticks of Parsley (just the leaves)
2 spoons of Butter (40-60gr)
Salt, Pepper

Optional:
Rosemary

 
Instructions:


Cut the champignons mushrooms in the middle.
Cut the spring onions and pulp the garlics like
a paste. Also cut the parsley leaves.


Put the butter, the onions and the garlic paste
in a deep or a normal pan.
In medium heat (mark 6-7) start cooking and stir well.


After 3-4 minutes place in the mushrooms.
They will make many liquids in the pan.
Shake in medium heat for about 8-9 minutes.


When they start absorbing again all liquids and
become smaller, having a light brown color,
pure in the wine and season with salt and pepper.
Stir for few minutes.


Let them low simmer for about 10 minutes.
Low heat at mark 5-6. Stir occasionally slowly.


After ten minutes have passed, pure in the crème.
Add some more pepper.


Wait for 2-3 minutes till it starts making bubbles
and then add the parsley.


Low heat further at mark 2-3.
Let for five minutes so the crème will thicken.


Mushrooms a la crème are ready.


You can serve them either like a first dish,
on their own with some baked bread,
or with some pasta, even as a nice dinner!