MENU

25/2/15

ΣΤΙΡ ΦΡΑΪ ΜΟΣΧΑΡΙ  

STIR FRY BEEF 


  
Υλικά
Για Δύο Άτομα 


400-500γρ. Μοσχάρι φιλέτο
Δύο φρέσκα Κρεμμυδάκια
Μία σκελίδα Σκόρδο 
Ένα κεφάλι Τζίντζερ
Δύο κουταλιές Σόγια Σως
Δύο κουταλιές Σησαμέλαιο
Αλάτι Πιπέρι

Προαιρετικά:
Μισή πράσινη και μισή κόκκινη Πιπεριά
Άλλα Λαχανικά 


Εκτέλεση:


Πολτοποιούμε το σκόρδο και τρίβουμε το τζίντζερ
στον τρίφτη. Κόβουμε σε λωρίδες το μοσχάρι και τα λαχανικά.
Αναμειγνύουμε τη σόγια σως με το σησαμέλαιο και
το λιωμένο σκόρδο και το τζίντζερ. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
Μαρινάρουμε με αυτά το μοσχάρι και αφήνουμε
στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον ή περισσότερο.


Αφήνουμε το γουώκ ή το βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά,
στο 7-9. Μόλις καπνίσει ρίχνουμε μέσα το μαριναρισμένο
μοσχάρι και ανακατεύουμε διαρκώς για 2-3 λεπτά.


Ρίχνουμε μέσα και τα λαχανικά και ανακατεύουμε διαρκώς.
Σε τρία-τέσσερα λεπτά το στιρ φραϊ είναι έτοιμο.


Τα λαχανικά πρέπει να κρατάνε και να είναι αλ ντέντε.
Η σόγια σως είναι αλμυρή, οπότε αλατίζουμε ελάχιστα.


Σερβίρουμε είτε με ρύζι, είτε με νούντλς.
Γρήγορο και εύκολο κλασσικό Ασιατικό πιάτο!



STIR FRY BEEF 





Ingredients
For 2 Persons


400-500gr Beef fillet
2 spring Onions
One clove Garlic
One knob Ginger
2 tablespoons Soy Sauce
2 tablespoons Sesame Oil
Salt Pepper


Optional:
Half a green and half a red Pepper
Other Vegetables


Instructions:


Pulp the garlic and grate the ginger.
Cut in slices the beef and the vegetables.
Mix the soy sauce with the sesame oil,
the garlic and the ginger. Add some pepper.
Marinate the beef with the mix and place
in the fridge for at least one hour.


Place the wok or the deep pan in high heat,
at mark 7-9. When it starts smoking, put the beef
in and start stir fry for 2-3 minutes.


Then place the vegetables in the wok and continue
stir fry. 3-4 minutes later the stir fry dish is ready.


Vegetables must be semi cooked and not boiled (al dente).
Soy sauce is salty enough, so do not add a lot of salt.


Serve the stir fry with rice or noodles.
Fast and easy, classic Asian dish!