ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
CHICKEN PEPPERS SOUVLAKI
Υλικά
Για 5-6 Σουβλάκια
500-600γρ. Στήθος Κοτόπουλου
Δύο κουταλιές Ελαιόλαδο
Μία κουταλιά Σόγια Σως
Ένα κουταλάκι Ρίγανη
Ένα κουταλάκι Μουστάρδα σκόνη
Ένα κουταλάκι Κάρυ
Ένα κουταλάκι Πάπρικα
Μία πράσινη Πιπεριά
Μία κόκκινη Πιπεριά
Αλάτι, Πιπέρι
Προαιρετικά:
Μισό Κρεμμύδι, Μαϊντανός
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους τριών-τεσσάρων εκατοστών.
Κόβουμε τις πιπεριές σε παχιά κομμάτια για να μην σπάσουνε
όταν τις περάσουμε στα καλαμάκια. Το ίδιο και το κρεμμύδι, αν βάλουμε.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και το μισό ελαιόλαδο.
Μαρινάρουμε τις πιπεριές με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σόγια σως.
Περνάμε τα υλικά στα καλαμάκια και προθερμαίνουμε το γκριλ.
Εάν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα καλαμάκια, τα μουλιάζουμε πρώτα
σε νερό για δέκα λεπτά, ώστε να μην καούνε στο ψήσιμο.
Ψήνουμε στο γκριλ ή σε μπάρμπεκιου για περίπου 8-10 λεπτά.
Στη συνέχεια τα γυρίζουμε να ψηθούνε και από την άλλη μεριά.
Σε περίπου 15-20 λεπτά έχουνε ψηθεί ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε με ψημένες πίτες και τζατζίκι.
Μπορούμε να τυλίξουμε και μερικά με πίτες.
Όπως και αν τα προτιμάτε, ακόμα και το να
τα φτιάχνεις είναι σκέτη διασκέδαση!
CHICKEN PEPPERS SOUVLAKI
Ingredients
For 5-6 pieces
500-600gr Chicken Breast
2 Tablespoons Olive Oil
1 Tablespoon Soy Sauce
1 teaspoon Oregano
1 teaspoon Mustard Powder
1 teaspoon Curry Powder
1 teaspoon Paprika Powder
One green Pepper
One red Pepper
Salt, Pepper
Optional:
Half an Onion, Parsley
Instructions:
Cut the chicken in thick cubes of 3-4cm length.
Cut the peppers in thick squared pieces so they will not
break when they will be placed on the skewers (sticks).
Do the same to the onion, if you will use it.
Marinate the chicken with the spices and half of the olive oil.
Marinate the peppers and the onion to the rest of the olive oil,
adding the soy sauce. Put the ingredients on the skewers (sticks).
Preheat your oven grill and if you will use wooden skewers,
do not forget to wet them deep into water for ten minutes,
so they will not burn during grilling.
Grill them in the oven or in barbeque for 8-10 minutes.
Continue by turning them upside down to cook both sides.
After about 15-20 minutes they are nicely grilled.
Serve them with some baked pita bread and tzatziki.
You can also make some pita sandwiches.
No matter how you prefer them, just preparing
chicken souvlaki is always such a great fun!