ΦΡΙΤΑΤΑ
FRITATA
Υλικά
Για Δύο Άτομα
4-5 Αυγά
Ένα Κολοκύθι
Μία Πατάτα
4-5 κουταλιές Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Μία κουταλιά Γάλα
Προαιρετικά:
Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες την πατάτα και το κολοκύθι.
Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα λίγο γάλα.
Βάζουμε σε πλατύ τηγάνι το ελαιόλαδο και
ξεκινάμε σε μέτρια φωτιά (στο 5-6) να ψήνουμε
την πατάτα και το κολοκύθι.
Μετά από τρία-τέσσερα λεπτά γυρνάμε τις φέτες από
την άλλη πλευρά, ώστε να ψηθούνε ομοιόμορφα.
Περιχύνουμε τα χτυπημένα αυγά και χαμηλώνουμε
τη φωτιά στο 4. Ψήνουμε για περίπου ένα πεντάλεπτο.
Προσεχτικά τοποθετούμε ένα πιάτο επάνω στην ομελέτα.
Γυρνάμε το τηγάνι ανάποδα και στη συνέχεια αφήνουμε
την ομελέτα να πέσει πάλι στο τηγάνι, για να ψηθεί από την επάνω πλευρά.
Μετά από τρία-τέσσερα λεπτά, επαναλαμβάνουμε
το γύρισμα της ομελέτας με τον ίδιο τρόπο.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για ένα λεπτό.
Πασπαλίζουμε με τυρί εάν επιθυμούμε.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε μερίδες,
κόβοντας σε τριγωνικά κομμάτια.
Μία κλασσική ελληνική ομελέτα!
FRITATA
Ingredients
For 2 Persons
4-5 Eggs
One Zucchini
One Potato
4-5 tablespoons Olive Oil
Salt, Pepper
One tablespoon Milk
Optional
Grated Cheese
Instructions:
Cut the potato and the zucchini in thin slices.
Stir the eggs and pure the milk in.
Place the olive oil into a wide frying pan and
in medium heat (mark 5-6) start frying
the potato and the zucchini slices.
Three-Four minutes later turn the slices
the other side so they can cook both sides.
Pure the beaten eggs into the pan and
low heat at mark 4. Cook for about five minutes.
Carefully place a wide plate onto the omelette.
Turn the pan upside down, flipping the omelette and
gently slid the omelette back into the pan to cook the upper side.
Three minutes later, repeat the same procedure,
flipping the omelette upside down again.
Turn off the heat and let stay for one minute.
Spread some grated cheese if you like.
Season with salt and pepper and serve in
triangular portions. A classic Greek omelette!