MENU

10/3/15

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ  

FRIED RICE  

 

Υλικά
Για Δύο Άτομα


Μία κούπα Ρύζι Μπασμάτι ή μακρύκοκκο (100-150γρ.)
Ένα φρέσκο Κρεμμυδάκι
1-2 κουταλιές Αρακάς
1-2 κουταλιές Καλαμπόκι
Ένα Αυγό
Μία-Δύο κουταλιές Σόγια Σως
Δύο-Τρεις κουταλιές Σησαμέλαιο
Ελάχιστο Αλάτι και Πιπέρι

Προαιρετικά:
Λίγο τριμμένο Καρότο


Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι σε ανάλατο νερό, τουλάχιστον έξι ώρες νωρίτερα.
Η αναλογία είναι μία κούπα ρύζι και δύο κούπες νερό.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ακόμα και όλη τη νύχτα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και χτυπάμε το αυγό με λίγο αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε δύο κουταλιές σησαμέλαιο στο γουώκ ή σε βαθύ τηγάνι.
Μόλις κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 6-7 και ρίχνουμε το ρύζι.


Ανακατεύουμε διαρκώς για πέντε λεπτά και αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.
Κάνουμε έναν λάκκο στη μέση του ρυζιού, προσθέτουμε μία κουταλιά
σησαμέλαιο και ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό να ψήνεται.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4-5.


Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σπάσει σε κομματάκια το αυγό,
για δύο-τρία λεπτά και ανοίγουμε πάλι έναν λάκκο στη μέση.


Μόλις το αυγό ψηθεί, σε μέτρια φωτιά (4-5),
ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, τον αρακά και το καλαμπόκι.


Ανακατεύουμε διαρκώς για δύο λεπτά και προσθέτουμε τη σόγια σως.


Ανακατεύουμε να πάρει χρώμα όλο το ρύζι και σβήνουμε τη φωτιά.


Σερβίρουμε είτε ζεστό, είτε κρύο το τηγανιτό ρύζι.
Εξαιρετικό συνοδευτικό, αλλά ακόμα και ως κύριο πιάτο.
Το μυστικό της συνταγής είναι το προβρασμένο ρύζι που
έχει μείνει για πολλές ώρες (τουλάχιστον 8-12) στο ψυγείο.
Αυτή είναι η κλασσική Κινέζικη συνταγή για τηγανιτό ρύζι!





FRIED RICE 

 


Ingredients
For 2 Persons

One cup of Basmati Rice or Long Grain Rice (100-150gr)
One Spring Onion
1-2 tablespoons Peas
1-2 tablespoons Corn
One Egg
1-2 tablespoons Soy Sauce
2-3 tablespoons Sesame Oil
Salt and Pepper

Optional:
Some grated Carrot


Instructions:

Boil the rice in unsalted water, at least six hours before cooking.
The basic rule is one cup of Rice and two cups of water.
Let the boiled rice in the fridge, even overnight.
Fine chop the spring onion and beat the egg with some salt and pepper.
Pure two tablespoons of sesame oil into the wok or the deep pan.
When it starts smoking, low heat to mark 6-7 and add the rice.


Stir continuously for five minutes and season lightly with salt and pepper.
Make a well in the middle and add one tablespoon of sesame oil.
Pure the egg in the middle and briskly swirl around the egg.
Low heat to mark 4-5.


Continue stirring to break it up and then toss around with the rice,
for two-three minutes and make again a well in the middle.


When the egg is scrabbled and cooked,
pure in the middle the spring onion, the peas and the corn.


Keep stir fry for two minutes and add the soy sauce.


Mix so the rice is colored everywhere and turn off the heat.


Serve the fried rice, either warm or cold if you like.
Great side dish but also a great main dish.
The tip to this recipe is the pre-boiled rice that
has stayed in the fridge for many hours (at least 8-12 hours).
This is the classic Chinese Fried Rice recipe!