ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ
MINESTRONE SOUP
Υλικά
Για Δύο-Τρία Άτομα
Δύο φρέσκα Κρεμμυδάκια
Δύο Ντομάτες η μία κονσέρβα κονκασέ
Μισό φλυτζάνι Ελαιόλαδο (50-60μλ)
Ένα Καρότο
Δύο-Τρία κοτσάνια Σέλερυ
Ένα Κολοκύθι
Λίγος Μαϊντανός
Μισό φλυτζάνι Κριθαράκι (50-60γρ.)
Ένα λίτρο ζεστό Νερό
Αλάτι, Πιπέρι
Προαιρετικά:
Πατάτα, Τυρί τριμμένο
Μπορείτε να παραλείψετε το κριθαράκι και να
βάλετε μία πατάτα, αλλά όχι και τα δύο (πολύ άμυλο).
βάλετε μία πατάτα, αλλά όχι και τα δύο (πολύ άμυλο).
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά και πολτοποιούμε τις ντομάτες.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα
τα λαχανικά να βραχούνε σε μέτρια φωτιά (στο 5) για τρία λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα τις λιωμένες ντομάτες και
συνεχίζουμε αφήνοντας να πάρουνε μία βράση για ένα πεντάλεπτο.
Ρίχνουμε μέσα ένα λίτρο ζεστό νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (στο 5-6) για ένα δεκάλεπτο.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 και ανακατεύουμε για ένα-δύο λεπτά,
ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι. Ανακατεύουμε και ενδιάμεσα.
Αφήνουμε να σταθεί η σούπα για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Σούπα χορτοφάγων που μπορεί να γίνει με όποιο
ψιλό ζυμαρικό επιθυμούμε αλλά και απλά μόνο με λαχανικά.
Εύκολη και γευστικότατη σούπα μινεστρόνε!
MINESTRONE SOUP
Ingredients
For 2-3 Persons
2 fresh Spring Onions
2 Tomatoes or a can of peeled Tomatoes
Half a cup Olive Oil (50-60ml)
One Carrot
2-3 sticks of Celery
One Zucchini
Some Parsley (a few leaves)
Half a cup of Manestra (kritharaki) or other short cut pasta (50-60gr)
One litter of warm Water
Salt and Pepper
Optional:
Potato, grated Cheese
You can replace the pasta with one potato
It is better not to put both pasta and potato (too much starch)
Instructions:
Cut all vegetables in cubes. Smash the tomatoes.
Pure the olive oil into a large casserole and wet
the vegetables in medium heat (mark 5) for three minutes.
For 2-3 Persons
2 fresh Spring Onions
2 Tomatoes or a can of peeled Tomatoes
Half a cup Olive Oil (50-60ml)
One Carrot
2-3 sticks of Celery
One Zucchini
Some Parsley (a few leaves)
Half a cup of Manestra (kritharaki) or other short cut pasta (50-60gr)
One litter of warm Water
Salt and Pepper
Optional:
Potato, grated Cheese
You can replace the pasta with one potato
It is better not to put both pasta and potato (too much starch)
Instructions:
Cut all vegetables in cubes. Smash the tomatoes.
Pure the olive oil into a large casserole and wet
the vegetables in medium heat (mark 5) for three minutes.
Continue by adding the tomatoes and
bring to boil for about five minutes.
bring to boil for about five minutes.
Add the manestra (kritharaki) or the short cut pasta,
the parsley and season with salt and pepper.
Low heat at mark 3 and stir for one-two minutes so
the manestra will not stuck to the bottom. Stir during boiling.
Ten minutes later remove from heat.
Let the soup stay for a few minutes away from heat.
the parsley and season with salt and pepper.
Low heat at mark 3 and stir for one-two minutes so
the manestra will not stuck to the bottom. Stir during boiling.
Ten minutes later remove from heat.
Let the soup stay for a few minutes away from heat.
Serve with some grated cheese.
A vegetarian soup that can be done with
any kind of short cut pasta but also only with vegetables.
Easy and tasty Minestrone Soup!
A vegetarian soup that can be done with
any kind of short cut pasta but also only with vegetables.
Easy and tasty Minestrone Soup!