MENU

30/3/15

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΩΝ 

VEGETARIAN CARBONARA  

 

Υλικά
Για Δύο Άτομα

8-10 Μανιτάρια λευκά στρογγυλά
Μία κόκκινη Πιπεριά
Ένα Κολοκυθάκι
Δύο φρέσκα Κρεμμυδάκια
50-60γρ. Αρακάς
2-3 κοτσάνια Μαϊντανός
Ένα ποτήρι ξηρό Λευκό Κρασί
Μία μεγάλη κουταλιά Βούτυρο
400γρ. Κρέμα Γάλακτος
Αλάτι και Πιπέρι
400γρ. Λιγκουίνι ή Σπαγγέτι
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα


Προαιρετικά:
Μία πράσινη Πιπεριά


Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κολοκύθι και τα κρεμμυδάκια.
Κόβουμε στα τέσσερα τα μανιτάρια. Βάζουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι
και σε μέτρια φωτιά (6-7) ξεκινάμε να τα σωτάρουμε για τρία-τέσσερα λεπτά.


Αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους και το βούτυρο.


Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνουμε.


Προσθέτουμε και τον αρακά και αφήνουμε να εξατμιστεί
το κρασί για ένα πεντάλεπτο περίπου. Βράζουμε τα ζυμαρικά (al dente).


Τώρα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τρίβουμε και λίγο πιπέρι ακόμα και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι.


Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 και αφήνουμε την κρέμα γάλακτος
να κοχλάσει για ένα πεντάλεπτο περίπου και να κάνει αργές φουσκάλες.


Μόλις δέσει η κρέμα γάλακτος, σβήνουμε τη φωτιά και
ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας ελαφρά.


Με απαλές κινήσεις αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.


Στο σβησμένο μάτι της κουζίνας, αφήνουμε να σταθεί για δύο λεπτά.


Σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα ή άλλο τυρί, όπως κεφαλοτύρι.
Η ελληνική πλούσια Καρμπονάρα, σε μία έκδοση για Χορτοφάγους!




VEGETARIAN CARBONARA  

 


Ingredients
For 2 Persons


8-10 Mushrooms white champignon
One red Pepper
One Zucchini
2 Spring Onions
50-60gr Peas
2-3 sticks of Parsley
One glass dry White Wine
One tablespoon of Butter
400gr Fresh Crème
Salt Pepper
400gr Linguine or Spaghetti
Some Parmesan to serve

Optional:
One green Pepper


Instructions:

Cut in cubes the pepper, the zucchini and the spring onions.
Cut in four pieces the mushrooms. Put the butter into a deep pan
and in medium heat (mark 6-7) start to cook them for 3-4 minutes.


Let the vegetables absorb their liquids and the butter.


Pure the white wine next and season with salt and pepper.


Add the peas and let the wine vanish for about 5 minutes.
Boil the pasta al dente.


Now pure the fresh crème into the pan and the chopped parsley.
Pure some more pepper in and lightly season with salt.


Low heat to mark 3 and let the fresh crème to simmer
slowly for about 5 minutes and low simmer with slow bubbles.


When the crème looks thickened, turn off the heat and
put the pasta into the sauce, stirring slowly.


Stir lightly to mix the pasta with the carbonara sauce.


On the turned off heat, let the carbonara pasta sauce stay for 2 minutes.


Serve immediately with some parmesan cheese at the top, or
another white hard grated cheese of your preference.
The Greek style Carbonara, in a Vegetarian version!