ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
BOSCAIOLA SAUCE
Υλικά
Για Δύο Άτομα
10-12 Μανιτάρια Λευκά στρογγυλά (Champignons)
10-12 φέτες Καπνιστό Μπέικον (100-120γρ.)
Ένα ολόκληρο Κρεμμύδι
Δύο σκελίδες Σκόρδο
Ένα ποτήρι λευκό ξηρό Κρασί (100-125μλ)
Ένα ποτήρι χυμός Ντομάτας (100-125μλ)
Δύο-Τρεις Κουταλιές Ελαιόλαδο (50-60μλ)
400-500γρ. Σπαγγέτι
Λίγη Παρμεζάνα
Αλάτι, Πιπέρι
Προαιρετικά:
Λίγος Μαϊντανός
Εκτέλεση:
Κόβουμε στη μέση τα μανιτάρια και σε τετράγωνα το μπέικον.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά (5-6),
ξεκινάμε να σωτάρουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και το σκόρδο.
Αφήνουμε να κατεβάσουν υγρά τα μανιτάρια και το μπέικον,
για πέντε λεπτά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για δύο λεπτά να πάρει βράση.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε λίγο πιπέρι ακόμα.
Συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά (5-6) και ρίχνουμε την ντομάτα.
Ανακατεύουμε να δέσει η ντομάτα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει,
χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3-4 και αφήνουμε τη σάλτσα να
σιγοβράσει για δεκαπέντε-είκοσι λεπτά περίπου.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια.
Μόλις έχουνε εξατμιστεί τα πολλά υγρά, η σάλτσα είναι έτοιμη.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σβήνουμε τη φωτιά.
Κλασσική ιταλική μακαρονάδα του δάσους,
με ελαφρύ άρωμα κρασιού και μπέικον.
Η ονομασία της οφείλεται στα μανιτάρια!
BOSCAIOLA SAUCE
Ingredients
For 2 Persons
10-12 white Champignons Mushrooms
10-12 slices of smoked Bacon (100-120gr)
One whole Onion
Two cloves of Garlic
One glass dry white Wine (100-125ml)
One glass Tomato juice (100-125ml)
2-3 tablespoons of Olive Oil (50-60ml)
400-500gr Spaghetti Pasta
Some Parmesan Cheese
Salt, Pepper
Optional:
Some Parsley
Instructions:
Chop half the mushrooms and chop bacon in squares.
Pure the olive oil into a deep pan, heat in medium heat (mark 5-6)
and start cooking the mushrooms, the bacon and the garlic.
Pure the olive oil into a deep pan, heat in medium heat (mark 5-6)
and start cooking the mushrooms, the bacon and the garlic.
Let the bacon and the mushrooms dry from their liquids,
for five minutes and season lightly with salt and pepper.
Pure the white wine in and let for two minutes to boil.
Add the whole onion and add some more pepper.
Continue in medium heat (mark 5-6) and pure the tomato juice.
Stir well so the tomato will start thickening and boiling,
then low heat to mark 3-4 and let the sauce simmer
for about 15-20 minutes.
Meanwhile boil the spaghetti pasta.
When the liquids from the sauce have vanished, the sauce is ready.
Spread some parsley at the end and turn off the heat.
Classic Italian Boscaiola Sauce (Forest Sauce).
Light flavors of wine and smoked bacon.
The name Forest Sauce is because of the Mushrooms!