MENU

15/5/15

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ  

BEEF LIVER  

 


Υλικά
Για Δύο Άτομα 

2-4 Φέτες Συκώτι Μοσχάρι (700-800γρ.)
Ένα ποτήρι Γάλα φρέσκο (200-220μλ)
Μία κουταλιά Πάπρικα
Αλάτι, Πιπέρι
Λίγο Ελαιόλαδο
Τριμμένο Καρότο για γαρνιτούρα

Προαιρετικά:
Ρίγανη, Λεμόνι, Μαϊντανός


Εκτέλεση:


Μαρινάρουμε το συκώτι στο γάλα για μία ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
Το γάλα θα μαλακώσει το συκώτι και θα απορροφήσει το βαρύ άρωμα.
Επίσης θα καθαρίσει το συκώτι από το αίμα του.


Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, αφαιρούμε τις φέτες συκωτιού από
το γάλα και τις στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίζουμε τις επιφάνειες με πάπρικα και αφήνουμε για λίγα λεπτά,
σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε το τηγάνι ή την γκριλιέρα.


Σε ζεστό τηγάνι ή γκριλιέρα (στο 7-8) τοποθετούμε το συκώτι.
Αν χρησιμοποιήσουμε τηγάνι και όχι γκριλιέρα, ρίχνουμε ελάχιστο λάδι.


Ψήνουμε ανά δύο-τρία λεπτά κάθε πλευρά και
μετά το δεύτερο γύρισμα, χαμηλώνουμε στο 5-6.


Δέκα λεπτά αργότερα το συκώτι έχει καλοψηθεί.
Αποσύρουμε από το ψήσιμο και αφήνουμε να σταθεί για τρία λεπτά.


Μόλις το συκώτι τραβήξει τα υγρά του εσωτερικά,
αλατοπιπερώνουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες και
ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο μαϊντανό αν θέλουμε, ή λεμόνι.


Το συκώτι έχει είτε φανατικούς φίλους, είτε φανατικούς εχθρούς.
Με το μαρινάρισμα σε γάλα, το βαρύ άρωμα εξαφανίζεται.
Η υφή είναι μαλακή, ενώ ταιριάζει πολύ με καρότο τριμμένο.
Δοκιμάστε το έστω και για πρώτη φορά!





BEEF LIVER 

 



Ingredients
For 2 Persons

2-4 Slices of Beef Liver (700-800gr)
One glass of Fresh Milk (200-220ml)
One tablespoon of Paprika
Salt, Pepper
Some Olive Oil
Grated Carrot for Salad Serving


Optional:
Oregano, Lemon, Parsley


Instructions:


Marinate the beef liver into the milk for at least an hour, in fridge.
The milk will soften the liver and will absorb the blood smell.
It will also help the blood come out of the liver slices.


When you are ready to cook, remove the liver from the milk and
dry really well the slices both sides with kitchen paper.
Spread both sides with paprika and let stay for some minutes,
in room temperature. Meanwhile prepare the pan or the grill pan.


In very warm pan temperature (mark 7-8) place the liver slices.
If you use a flat frying pan, just add some drops of olive oil.


Cook for about 2-3 minutes on each side and
after the second turn, reduce heat to mark 5-6.


Ten minutes later the liver slices are well cooked.
Remove from heat and let it stay for three minutes.


When the liver starts keeping the liquids inside,
season with salt and pepper and cut in thin slices to serve.
Spread some olive oil, some parsley or lemon if you like.


Beef liver has either good friends or fanatic opponents.
Marinating the liver in milk, vanishes the strong blood smell.
It also makes it softer and more delicate.
It goes really well to serve it with carrot grated salad.
Just try it even for a first time!