MENU

10/5/15

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ  

FRIED ORANGE PORK  




Υλικά
Για Δύο Άτομα 


400-500γρ. Χοιρινό Λαιμός (με λίπος)
Μισή κούπα Ελαιόλαδο (50-60μλ)
Μία σκελίδα Σκόρδο
Ένα κουταλάκι Ρίγανη
Δύο Φρέσκα Κρεμμυδάκια
Ένα μεγάλο Πορτοκάλι
Αλάτι, Πιπέρι


Προαιρετικά:
Πράσινη Πιπεριά


Εκτέλεση:


Κόβουμε σε κύβους το χοιρινό και πολτοποιούμε το σκόρδο.
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα κρεμμυδάκια και στύβουμε το πορτοκάλι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στο 7).
Ρίχνουμε μέσα το χοιρινό και το τσιγαρίζουμε γυρνώντας το συνεχώς.


Μετά από δέκα λεπτά και αφού ροδίσει καλά, σε μέτρια φωτιά (στο 5),
προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε συνεχώς για ένα λεπτό και αλατοπιπερώνουμε.


Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να απορροφήσει
τα πολλά υγρά για επτά-οκτώ λεπτά σε χαμηλή φωτιά (στο 3-4).


Ανακατεύουμε ενδιάμεσα για να ψηθεί το χοιρινό ομοιόμορφα.
Πρέπει να ροδίσει αρκετά, ώστε να ψηθεί σε βάθος.


Μόλις η τηγανιά μείνει με το λάδι και ελάχιστο ζουμί, είναι έτοιμη.


Κρητικός μεζές που συνοδεύει κρασί ή μπύρα.
Απλό πιάτο που το άρωμα πορτοκαλιού
δίνει στο χοιρινό ξεχωριστή νοστιμιά!





FRIED ORANGE PORK  

 


Ingredients
For 2 Persons


400-500gr Pork neck or shoulder (with some fat)
Half a cup Olive Oil (50-60ml)
One clove of Garlic
One teaspoon Oregano
Two fresh Spring Onions
One large Orange
Salt and Pepper

Optional:
Green Pepper


Instructions:


Cut the pork in cubes and pulp the garlic.
Cut thick slices the spring onions and squeeze the orange.
Preheat the olive oil in the frying pan at medium-high heat (mark 7).
Place the pork cubes in and cook while stirring for ten minutes.


Ten minutes later when it looks red and cooked in medium heat (mark 5),
add the smashed garlic, the spring onions and the oregano.
Keep stirring for one minute and season with salt and pepper.


Pure the orange juice into the frying pan.
Let the liquids vanish for 7-8 minutes in low heat (mark 3-4).


Stir gently meanwhile so the pork cubes will cook all sides.
The pork cubes must get well cooked, brown coloured and deep fried.


When the pork is left with no liquids, then it is ready to serve.


Cretan snack (meze) that accompanies wine or beer.
Simple dish with orange flavor that
gives to the fried pork a special sweet taste!