MENU

20/5/15

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ 

SOUVLAKI PORK


 
Υλικά
Για 4 σουβλάκια
 
 
400γρ. χοιρινό λαιμός ή πλάτη
Δύο κουταλάκια Πάπρικα
Δύο κουταλάκια Μουστάρδα σκόνη
Μία κουταλιά Σόγια Σως ή Ξύδι
Δύο κουταλιές Σησαμέλαιο
Αλάτι, Πιπέρι
 
Προαιρετικά:
Ρίγανη, Μαϊντανός, Λεμόνι
 
 
Εκτέλεση:
 
Κόβουμε το κρέας και το
ανακατεύουμε με όλα τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε
στο ψυγείο για μισή-μία ώρα.
 
 
Μετά παιρνάμε το χοιρινό σε καλαμάκια,
εάν έχετε ξύλινα μουλιάστε τα για δέκα λεπτά.
Ψήνουμε σε γκριλ ή μπάρμπεκιου.
 
 
Εντωμεταξύ προετοιμάζουμε
τη σαλάτα και τις πίτες που τις ψήνουμε λίγο.
Γυρίζουμε τα σουβλάκια
μετά από επτά-δέκα περίπου λεπτά.

 
Σερβίρουμε είτε με σαλάτα,
είτε σουβλάκι πίτα.
Καλή Όρεξη!

 
 
 

SOUVLAKI PORK


 
Ingredients
For 4 souvlakia
 
400gr pork shoulder or neck
2 teaspoons Paprika
2 teaspoons Mustard powder
1 spoon Soy Sauce or Vinegar
2 spoons Sesame Oil
Salt and Pepper

Optional:
Oregano, Parsley, Lemon


Instructions:

Cut the meat into pieces
and mix it with all ingredients.
Season with salt and pepper
and put to the fridge for half or one hour.

 
Then place the pieces of meat to long sticks.
If they are wooden made, soak them in water for 10 minutes.
Grill in the oven or barbeque.


Meanwhile prepare the salad,
the stuffing and the pitas that need to be warmed.
Turn the souvlakia other side,
after about 7 minutes.

 
Serve them with salad
or the classic pita sandwich.
Bon Appetit!