ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ
PUTTANESCA SAUCE
Υλικά
Για Δύο Άτομα
Δύο-Τρεις μεγάλες Ντομάτες ή μία κονσέρβα κονκασέ
Δύο-Τρεις σκελίδες Σκόρδο
Μία-Δύο Κουταλιές Κάπαρη
12-15 φιλέτα Αντζούγιες
12-15 Ελιές Καλαμών
Μισό φλυτζάνι Ελαιόλαδο (60-70μλ)
Ζυμαρικά (350-400γρ.)
Προαιρετικά:
Λίγος Μαϊντανός, Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τα φιλέτα αντζούγιας με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Φτιάχνουμε μία λεία αλοιφή. Κρατάμε στην άκρη τις ελιές και την κάπαρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή-μέτρια φωτιά (στο 4-5),
ρίχνουμε την αλοιφή και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο ακόμα.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
Προσοχή στο αλάτι διότι όλα τα υλικά είναι αλμυρά.
Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 και
σιγοβράζουμε τη σάλτσα ντομάτας για ένα δεκάλεπτο.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις ελιές από τα κουκούτσια
και τις προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με την κάπαρη.
Αφήνουμε να σιγοβράσει στο 3, για ένα δεκάλεπτο και
βράζουμε εντωμεταξύ τα ζυμαρικά αλ ντέντε (al dente).
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε προσεχτικά και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για ένα-δύο λεπτά,
ώστε να δέσει καλά η σάλτσα με τα ζυμαρικά μας.
Εύκολη και ιδιαίτερη μεσογειακή συνταγή για σάλτσα ζυμαρικών.
Αυτή είναι η αυθεντική της εκτέλεση αν και πολλοί την μεταλλάσσουν.
Η γεύση όπως και η ονομασία της είναι σκέτο σκάνδαλο!
PUTTANESCA SAUCE
Ingredients
For 2 Persons
2-3 large Tomatoes or a can of peeled Tomatoes
2-3 cloves of Garlic
2-3 Tablespoons of Caper
12-15 Anchovies fillets
12-15 dark coloured Olives
Half a cup Olive Oil (60-70ml)
Pasta (350-400gr)
Optional:
Some Parsley leaves, grated Parmesan Cheese
Instructions:
Pulp (grind) the anchovies fillets with the garlic and the olive oil.
Make a thick paste. Keep aside the olives and the caper.
In a deep pan, place the paste and stir for 2-3 minutes,
in low-medium heat (mark 4-5).
Add some extra olive oil, if needed (one tablespoon).
Add the tomato juice and some pepper.
Be careful adding salt, because all ingredients are already salted.
When the sauce starts simmering, low heat to mark 3 and
simmer the tomato sauce for ten minutes.
Afterwards remove the pits (kernels) from the olives and
add them with the caper into the sauce.
Let the sauce simmer low heat (mark 3),
for ten more minutes and meanwhile boil the pasta al dente.
When the puttanesca sauce is ready, add the pasta.
Mix the pasta gently and add some parsley if you like.
Remove from heat and let stay for 1-2 minutes,
so the pasta will absorb the puttanesca sauce.
Easy and special Mediterranean recipe for Pasta.
This is the original version although many people alter it.
The taste of Puttanesca sauce, as its name, is so scandalous!