ΓΕΜΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
STUFFED CHICKEN FILLET
Υλικά
Για Δύο Άτομα
700-750γρ. Φιλέτο Κοτόπουλο
Μία Ντομάτα
100γρ. Κεφαλοτύρι
Μία πράσινη Πιπεριά
100γρ. Μπέικον
Αλάτι Πιπέρι
Δύο-Τρία κουταλάκια Ελαιόλαδο
Προαιρετικά:
Πάπρικα, Ρίγανη
Για το τύλιγμα:
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ή σπάγκος μαγειρικής
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου κατά μήκος.
Τοποθετούμε δύο φέτες ντομάτα στη λαδόκολλα και
από πάνω βάζουμε ένα φιλέτο κοτόπουλου ανοιγμένο.
Προσθέτουμε μία φέτα μπέικον, δύο φέτες τυρί και δύο ροδέλες πιπεριά.
Σκεπάζουμε με την πάνω πλευρά του φιλέτου κοτόπουλου.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε προσεχτικά τη λαδόκολλα, σαν καραμέλα.
Σφραγίζουμε τις άκρες με λίγο αλουμινόχαρτο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα την ίδια διαδικασία.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για μία-μιάμιση ώρα τουλάχιστον.
Μόλις συμπληρωθεί η ώρα ψησίματος, αφαιρούμε από τον φούρνο.
Κόβουμε με ένα ψαλίδι τις δύο άκρες της λαδόκολλας.
Ανοίγουμε προσεχτικά τη λαδόκολλα, για να μην φύγουνε τα υγρά.
Η ντομάτα και το τυρί έχουνε λιώσει.
Το μπέικον έχει δώσει ωραίο άρωμα.
Σερβίρουμε προσεχτικά σε πιάτο με τα υγρά.
Περιμένουμε για πέντε λεπτά και κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Ωραίο γεμιστό φιλέτο κοτόπουλου σε λαδόκολλα!
STUFFED CHICKEN FILLET
For 2 Persons
700-750gr Chicken Fillet
One Tomato
100gr Hard white Cheese
One green Pepper
100gr Bacon
Salt and Pepper
2-3 teaspoons Olive Oil
Optional:
Paprika, Oregano
Cooking:
Parchment (baking) Paper, Aluminium (tin) Foil or
kitchen (cooking) String.
Instructions:
Slice the chicken fillets in the middle.
Add two slices of tomato on the parchment paper and
above them place a sliced chicken fillet opened in two slices.
Add a slice of bacon, two slices of cheese and two slices of green pepper.
Cover them with the upper part of the sliced chicken fillet.
Season with salt and pepper and add one teaspoon of olive oil.
Fold the parchment paper by wrapping it carefully like a big candy.
At the edges of it, either tie some kitchen string or
just seal it with some aluminium foil.
Preheat the oven at 180°C.
Repeat the same procedure with the rest chicken fillets.
Place the wrapped candy pouches into an oven tray and
bake in the oven for one-one and a half hour at 180°C.
Parchment paper can stand temperature at least up to 220°C.
When the cooking time is over, remove them from the oven.
Using a pair of scissors cut the two edges of the pouches.
Open them carefully, so the liquids will stay in there.
The tomatoes and the cheese have melted nicely.
The bacon has given nice taste to the chicken.
Serve carefully, spreading the liquids above the fillets.
Wait for five minutes to cool a bit and cut in thick slices.
Nice stuffed chicken fillet wrapped and cooked in parchment paper!