MENU

6/6/15

ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ  

FRESH BEANS 

 

Υλικά
Για Δύο Άτομα

500-600γρ. Φρέσκα Φασολάκια
Μισό φλυτζάνι Ελαιόλαδο (50-60μλ)
Δύο-Τρεις ώριμες Ντομάτες ή μία κονσέρβα Κόνκασε
Αλάτι, Πιπέρι
Ένα μεσαίο Κρεμμύδι
Λίγος Μαϊντανός
Ένα κουταλάκι Ζάχαρη

Προαιρετικά:
Μία μεσαία Πατάτα


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις άκρες τους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο
για να τσιγαριστεί ελαφρά σε μέτρια φωτιά στο 6-7.


Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη.


Βράζουμε σε μέτρια φωτιά στο 5 για δέκα λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια.
Εάν τα φασολάκια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα,
συμπληρώνουμε λίγο νερό, περίπου μισό φλυτζάνι.


Σιγοβράζουμε τα φασολάκια για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά (στο 5).
Μετά το μισάωρο προσθέτουμε τον μαϊντανό και την πατάτα.


Σιγοβράζουμε για ακόμα μισή ώρα, στο 3-4, χωρίς να ανακατεύουμε.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Μόλις το φαγητό μείνει με πηχτή σάλτσα και λάδι, είναι έτοιμο.


Σερβίρουμε με φέτα και ψωμί.
Γευστικό και υγιεινό ανοιξιάτικο πιάτο!





FRESH BEANS 

 
 

Ingredients
For 2 Persons

500-600gr Fresh garden Beans
Half a cup Olive Oil (50-60ml)
2-3 large Tomatoes or a can of peeled Tomatoes
Salt, Pepper
One medium Onion
Some Parsley
One teaspoon Sugar

Optional:
One medium Potato


Instructions:

Cut the edges of the fresh beans.
Fine chop the onion and cook it lightly
in the olive oil in medium heat (mark 6-7)
for about three-four minutes.


When the onion is colored add the tomato juice,
season with salt and pepper and add the sugar.


Boil in medium heat (mark 5) for about ten minutes.
Then add the fresh beans into the casserole.
If the beans are not covered from the tomato juice,
add some water, about half a cup of water.


Low simmer the fresh beans for half an hour at medium heat (mark 5).
After half an hour add the parsley and the potato.


Continue simmering for half an hour, at mark 3-4, without stirring.
If some water is needed just add a little.
When the beans are left with some thick sauce and olive oil, they are ready.


Serve them with feta cheese and bread.
Tasty and healthy spring time dish!