ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
PASTA SALAD
Υλικά
Για Δύο Άτομα
300-350γρ. Ζυμαρικά (Τορτιλόνια ή Πέννες ή Βίδες)
Μία μεγάλη Ντομάτα
10-12 Ελιές Μαύρες
Μία κουταλιά Μαϊντανός
100γρ. Φέτα
Αλάτι
Τρεις κουταλιές Ελαιόλαδο
Προαιρετικά:
Κάπαρη, Ρίγανη, Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κύβους την ντομάτα και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση.
Προσθέτουμε τα υλικά, χωρίς τη φέτα σε ένα μπωλ.
Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Βράζουμε τα ζυμαρικά όσο λέει η συσκευασία.
Κόβουμε σε κύβους τη φέτα.
Στη συνέχεια αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τη φέτα.
Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα με την ντομάτα στα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε προσεχτικά και αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο.
Η σαλάτα είναι έτοιμη. Μπορούμε να την σερβίρουμε και ζεστή.
Είναι επίσης γευστική εάν την σερβίρουμε κρύα.
Χορταστική σαλάτα ζυμαρικών με βάση τη χωριάτικη ελληνική σαλάτα!
PASTA SALAD
Ingredients
For 2 Persons
300-350gr Pasta (Tortiglioni or Penne or Fusilli)
One large Tomato
10-12 black Olives
One tablespoon of chopped Parsley
100gr Feta Cheese
Salt
3 Tablespoons of Olive Oil
Optional:
Caper, Oregano, Pepper
Instructions:
Cut the tomatoes in cubes and fine chop the parsley.
Remove the pits (kernels) from the olives and cut them in two pieces.
Add the ingredients, except from the feta cheese into a small bowl.
Season with salt and add the olive oil. Stir the mixture well.
Let the bowl in room temperature.
Boil the pasta according to the package instructions.
Cut the feta cheese in cubes.
Then mix the pasta with the feta cheese.
Stir gently in a large bowl.
Add the tomato mixture into the big bowl with the pasta.
Stir gently and let the flavors mix for five minutes.
The pasta salad is now ready. You can serve it warm.
It is also delicious if it is served cold.
Tasty Pasta Salad based on the ingredients of a Greek summer Salad!