MENU

16/6/15

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡΣ 

SPICY BURGERS 

 


Υλικά
Για 4 Μπέργκερς

600-700γρ. Κιμάς Ανάμικτος (Μοσχαρίσιος-Χοιρινός)
2-3 Φέτες Ψωμί (λίγο μπαγιάτικο 2 ημερών)
Δύο Κουταλιές Ελαιόλαδο
Δύο Κουταλιές Λευκό Ξύδι
Ένα Αυγό (μόνο το ασπράδι)
Μία Κουταλιά Πάπρικα
Μία Κουταλιά Μουστάρδα Σκόνη
Αλάτι, Πιπέρι

Προαιρετικά:
Τσίλι σκόνη, Ταμπάσκο


Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και αφαιρούμε την κόρα.
Στύβουμε καλά την ψίχα και την ρίχνουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το ασπράδι,
τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε για ένα πεντάλεπτο.


Μόλις το μείγμα δέσει καλά, το τοποθετούμε
στο ψυγείο να σφίξει για μία τουλάχιστον ώρα,
ή και περισσότερο.


Στη συνέχεια φτιάχνουμε τέσσερις μεγάλες μπαλίτσες,
στο μέγεθος της μπάλας του τένις και τις πατάμε ελαφρά
με την παλάμη να απλώσουνε.


Ψήνουμε είτε στο γκριλ, είτε σε μπάρμπεκιου, είτε σε γκριλιέρα.
Σε δυνατή φωτιά αρχικά (στο 7-8) και στη συνέχεια σε χαμηλότερη.
Ψήνουμε για περίπου έξι-επτά λεπτά κάθε πλευρά.
Μετά τα γυρίζουμε με μία σπάτουλα να ψηθούνε και από την άλλη.


Σε περίπου ένα τέταρτο έχουνε ψηθεί ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά ή με όποιον άλλο τρόπο θέλουμε.
Ρίχνοντας ταμπάσκο ή τσίλι γίνονται πιο καυτερά.
Εύκολη συνταγή για πικάντικα μπέργκερς!





SPICY BURGERS 

 


Ingredients
For 4 Burgers


600-700gr Mixed Minced Meat (Beef and Pork)
2-3 Slices of Bread (a bit old - 2 days old)
2 Tablespoons Olive Oil
2 Tablespoons White Vinegar
One Egg (just the white part)
One Tablespoon of Paprika
One Tablespoon of Mustard Powder
Salt, Pepper

Optional:
Chili Powder, Tabasco


Instructions:

Soak the bread into water and remove the crust (the outside part).
Drain the bread from water really well and add it to the minced meat.
Add the olive oil, the vinegar and the white part of the egg.
Spread the spices into the mix and season with salt and pepper.


Mix the mixture for about five minutes, using your hands.
When the mixture is well mixed, place into the fridge
for about one hour or even longer, till you are ready to grill.


Continue by making four big balls (the size of a tennis ball).
Squeeze them gently to make them flat burgers.


Cook the burgers either in barbeque or on a grilling pan.
Start in high heat (mark 7-8) and later continue in medium heat.
Grill the burgers for about six-seven minutes each side.
Turn them carefully both sides, so they will not brake.


About fifteen minutes later the burgers are well cooked.
Serve them with boiled vegetables, or any other way you like.
Adding some chili powder or even tabasco, makes them more spicy.
Easy Recipe for Spicy Burgers!