MENU

25/6/15


ΚΟΤΟΛΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ  

CHICKEN CUTLETS 


 
Υλικά
Για 4-6 Κοτολέτες
 
700-800γρ. Κοτόπουλο Φιλέτο
2 Αυγά
2 Φλυτζάνια Αλεύρι (200γρ.)
2 Φλυτζάνια Γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
Ένα Λεμόνι
2 φλυτζάνια Ηλιέλαιο (200μλ)
Αλάτι, Πιπέρι
 
Προαιρετικά:
Παρμεζάνα, Καρότο

 
Εκτέλεση:
 
Κόβουμε κατά μήκος τα φιλέτα κοτόπουλου ώστε να γίνουν λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τη γαλέτα σε δύο διαφορετικά μπωλ.
Εάν χρησιμοποιήσουμε παρμεζάνα την ρίχνουμε στα αυγά.

 
Ξεκινάμε να βυθίζουμε τα λεπτά φιλέτα κοτόπουλου,
πρώτα στο αλεύρι, μετά τινάζουμε ελαφρά και τα βυθίζουμε στα αυγά.
Τέλος τα βυθίζουμε στη γαλέτα και σιγουρευόμαστε ότι καλύπτονται εντελώς.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα άλλο μπωλ.

 
Μόλις ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φιλέτα κοτόπουλου,
τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ή περισσότερο.
 
 
Όταν ήμαστε έτοιμοι να τηγανίσουμε τα παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου,
ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί καλά, στο 7-8,
ρίχνουμε προσεκτικά τα φιλέτα, δύο ή τρία κάθε φορά.

 
Ψήνουμε για πέντε περίπου λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 6-7.
Γυρνάμε τα φιλέτα και συνεχίζουμε και από την άλλη πλευρά.

 
Μετά από συνολικά 10-12 λεπτά τα φιλέτα έχουνε ψηθεί καλά.
Αποσύρουμε και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουνε.
Ρίχνουμε λίγο λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

 
Στη συνέχεια σερβίρουμε με ντομάτα και τριμμένο καρότο.
Τραγανές εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά κοτολέτες κοτόπουλου!
 
 
 
 
 

CHICKEN CUTLETS 

 
 

Ingredients
For 4-6 Cutlets

700-800gr Chicken Fillet
2 Eggs
2 cups of Flour (200gr)
2 cups of Bread Crumbs (200gr)
One Lemon
2 cups of Sunflower Oil (200ml)
Salt and Pepper

Optional:
Parmesan Cheese, Carrot

 
Instructions:

Cut the chicken fillets so they will become thin and flat.
Stir the eggs and place them in a bowl.
Place the flour in a bowl and the bread crumbs to another one.
If you use parmesan cheese then add it to the eggs.


Start by dipping the thin chicken fillets first into the flour,
secondly into the eggs. Finally place them into the bread crumbs bowl,
making sure that they are fully covered.
At the end place them into another bowl.


After following the same procedure for all the chicken cutlets,
place them into the fridge for at least one hour or more.


When ready to fry them, pure the sunflower oil into a pan.
Let it warm at mark 7-8 and carefully place the chicken cutlets,
two or three of them at one time.

 
Fry them for about five minutes and low heat to mark 6-7.
Turn them the other side and continue frying.


After about 10-12 minutes in total, the chicken cutlets are done.
Remove them from the pan and place them on a kitchen paper to dry.
Spread some lemon and season with salt and pepper.


Serve the chicken cutlets with tomato and grated carrot.
Crunchy outside but juicy inside, Chicken Cutlets to enjoy!