ΚΕΜΠΑΠ
KEBAB
Υλικά
Για 8 Κεμπάπ
350-400γρ. Μοσχαρίσιος Κιμάς
350-400γρ. Αρνίσιος Κιμάς
2-3 Φέτες Ψωμί μπαγιάτικο (2 ημερών)
2-3 Κουταλιές Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές Λευκό Ξύδι
2 σκελίδες Σκόρδο
Μία Κουταλιά Πάπρικα
Μία Κουταλιά Κύμινο
Ένα κουταλάκι Τοματοπελτές
Ένα Αυγό (μόνο το ασπράδι)
Αλάτι, Πιπέρι
Προαιρετικά:
Λίγο Κανέλα ή Μπαχάρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και αφαιρούμε την κόρα.
Στύβουμε καλά την ψίχα και την ρίχνουμε στους κιμάδες
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το ασπράδι, το σκόρδο,
την πάστα ντομάτας, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε για ένα πεντάλεπτο και μετά το βάζουμε
στο ψυγείο να δέσει καλά το μείγμα για μία ώρα.
Μόλις είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, πλάθουμε μακριά
και σχετικά λεπτά κεμπάπ και εάν θέλουμε τα περνάμε
σε σουβλάκια, ώστε να ψηθούνε ομοιόμορφα και
να κρατήσουνε το μακρόστενο σχήμα τους.
Μπορούμε να τα ψήσουμε και χωρίς σουβλάκια.
Εάν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα, τα μουλιάζουμε πρώτα.
Ψήνουμε σε γκριλιέρα, σε μπάρμπεκιου ή στο γκριλ
για περίπου ένα δεκάλεπτο από κάθε πλευρά.
Τα γυρίζουμε προσεχτικά για να μην σπάσουνε.
Σερβίρουμε με πίτες, με ντομάτα ή όπως αλλιώς θέλουμε.
Κλασσική ανατολίτικη συνταγή που έχει δεκάδες παραλλαγές!
KEBAB
Ingredients
For 8 Kebabs
350-400gr Beef Minced Meat
350-400gr Lamb Minced Meat
2-3 slices of old Bread (at least 2 days old)
2-3 Tablespoons of Olive Oil
2 Tablespoons White Vinegar
2 cloves of Garlic
One Tablespoon Paprika
One Tablespoon Cumin
One teaspoon Tomatopaste
One Egg (just the white part)
Salt and Pepper
Optional:
Some Cinnamon or Spice
Instructions:
Soak the bread into water and remove the outer part (crust).
Drain the bread from water really well and add it to the minced meats.
Add the olive oil, the vinegar, the garlic and the white part of the egg.
Add the Tomatopaste and spread the spices into the mix.
Season with salt and pepper.
Using your fingers, mix really well for five minutes
and place into the fridge for one hour.
When you are ready to grill, make long kebabs and
if you like you can use skewers, so they can keep a nice
long thin shape and to grill really deep.
You can even grill them with no skewers (sticks).
If you use wooden skewers do not forget to soak them well.
Grill in the oven or barbeque for about ten minutes
on each side. Turn them upside down carefully.
Serve the kebabs with pita bread, with tomato or however you prefer.
Classic Turkish and Anatolian Recipe with many optional ingredients!