MENU

24/9/15

ΤΑΪΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 

THAI CHICKEN 



Υλικά
Για Δύο Άτομα

300γρ. Κοτόπουλο Φιλέτο
Μία Κόκκινη Πιπεριά
Δύο-Τρεις Φέτες Ανανάς
50-60γρ. φυστίκια Κάσιους (δυο-τρεις κουταλιές)
Δύο-Τρεις Κουταλιές Σόγια Σως ή Γουώστερ Σως
Δύο Κουταλιές Σησαμέλαιο (50μλ)
60-80γρ. Φρέσκα Φασολάκια (περίπου 6-8 φασολάκια)
200γρ. Νουντλς με αυγό

Προαιρετικά:
Λίγο τριμμένο Τζίντζερ, Λίγο Σκόρδο, Πράσινο Ταμπάσκο


Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το μαρινάρουμε
με την Σόγια ή την Γουώστερ Σως για μισή ώρα.
Ζεσταίνουμε καλά το γουώκ ή ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το σησαμέλαιο.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τα υγρά του.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5-6 και ανακατεύουμε συνεχώς.


Μετά από τρία λεπτά ρίχνουμε μέσα την πιπεριά σε φέτες και
τα φασολάκια σε λωρίδες. Αφήνουμε να βγάλουνε υγρά.
Εάν βάλουμε τζίντζερ ή σκόρδο ή ταμπάσκο το ρίχνουμε τώρα.
Ανακατεύουμε συνεχώς για τρία ακόμα λεπτά σε μέτρια φωτιά (5-6).
Ετοιμάζουμε τα Νουντλς αυγού σύμφωνα με τις οδηγίες τους.


Προσθέτουμε τα φυστίκια Κάσιους. Ανακατεύουμε διαρκώς.
Εάν χρειαστεί ρίχνουμε μία κουταλιά σως ακόμα.
Συνεχίζουμε για δύο-τρία λεπτά.


Τέλος ρίχνουμε τον ανανά κομμένο σε κομμάτια.
Φέρνουμε μερικές στροφές τα υλικά για ένα λεπτό.


Προσθέτουμε τα Νουντλς και ανακατεύουμε.


Το Ταϊλανδέζικο Κοτόπουλο είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.
Οι πιπεριές και τα φασολάκια πρέπει να είναι τραγανά και αλ ντέντε.
Τα φυστίκια να έχουνε μαλακώσει ελάχιστα και ο ανανάς να έχει
κρατήσει τη φρουτώδη υφή του. Τα Νουντλς να έχουνε δέσει με τα υλικά.
Κοτόπουλο, Φρούτα, Λαχανικά και Ξηροί Καρποί σε ένα μοναδικό πιάτο!





THAI CHICKEN 




Ingredients
For 2 Persons

300gr Chicken Fillet
One red Pepper
2-3 slices of Pineapple
50-60gr Cashews Nuts (2-3 tablespoons)
2-3 Tablespoons Soy Sauce or Worcester Sauce
2 Tablespoons of Sesame Oil (50ml)
60-80gr Fresh Beans (about 6-8 fresh beans)
200gr Egg Noodles

Optional:
Some grated Ginger, Some Garlic, Green Tabasco


Instructions:

Cut the chicken in slices and marinate with
the Soy or Worcester Sauce for half an hour.
Heat the wok or a deep pan and add the sesame oil.
Then place the chicken with the liquids into the pan.
Low heat to mark 5-6 and stir fry all the time.


Three minutes later add the sliced pepper and
the beans cut to pieces. Let them soft a bit into the pan.
If using ginger or garlic or tabasco then add now.
Stir fry well for three more minutes at medium heat (5-6).
Meanwhile prepare the egg noodles according to the package.


Add the cashews nuts. Stir during cooking.
Add a tablespoon of Soy or Worcester sauce if needed.
Continue stir fry for 2-3 more minutes.


Finally add the pineapple cut into fat pieces.
Stir gently all the ingredients 4-5 times for a minute.


Add the egg noodles and stir to mix with the rest.


Thai Chicken is now ready to serve.
The peppers and the beans must be crunchy and al dente.
The nuts must be lightly soft and the pineapple must still
have a fruity taste. The egg Noodles to be well mixed to the pan.
Chicken, Fruits, Vegetables and Nuts, all together in a unique Recipe!