ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡΣ
CLASSIC BURGERS
Υλικά
Για 4 Μπέργκερς
600-700γρ. Κιμάς Μοσχαρίσιος
Ένα Κρεμμύδι μεσαίο
Μία Ντομάτα μεσαία
Ένα Αυγό
Ένα Λεμόνι
Μία χούφτα Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δύο-Τρεις φέτες Παξιμάδια
Δύο-Τρεις κουταλιές Ελαιόλαδο
Μία κουταλιά Λευκό Ξύδι
Αλάτι, Πιπέρι
Μισό φλυτζάνι Γάλα
Προαιρετικά:
Ρίγανη, Τηγανιτές Πατάτες
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα παξιμάδια στο γάλα.
Ψιλοκόβουμε ή πολτοποιούμε το κρεμμύδι και
το τσιγαρίζουμε για δύο λεπτά σε ένα τηγάνι με
λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσει.
Πολτοποιούμε την ντομάτα και προσθέτουμε μέσα
το ελαφρά τσιγαρισμένο κρεμμύδι.
Σουρώνουμε τα παξιμάδια από τα πολλά υγρά και
συνεχίζουμε προσθέτοντας όλα τα υλικά, εκτός
από το λεμόνι και μία κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μπωλ.
Ανακατεύουμε με τα χέρια για να δέσει ο κιμάς με τα υπόλοιπα.
Εάν το μείγμα βγαίνει πολύ σφιχτό, ρίχνουμε λίγο λάδι.
Εάν το μείγμα βγαίνει πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγο τριμμένο παξιμάδι.
Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο για μία ώρα τουλάχιστον.
Στη συνέχεια πλάθουμε τέσσερα μεγάλα μπέργκερς,
σαν μπάλες τένις και μετά τις πιέζουμε να πάρουνε επίπεδο σχήμα.
Αλείφουμε κάθε μπέργκερ με λίγο λαδολέμονο και προθερμαίνουμε
ένα τηγάνι γκριλ ή ένα κανονικό τηγάνι στη φωτιά στο 6-7.
Ψήνουμε τα μπέργκερς για 7-10 λεπτά από κάθε πλευρά,
σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο 6-7 περίπου ώστε να μην καούνε
και να ψηθούνε καλά και εσωτερικά.
Γυρίζοντας τα μπέργκερς με μία σπάτουλα,
αλείφουμε πάλι με λαδολέμονο.
Σε είκοσι λεπτά περίπου τα μπέργκερς είναι καλοψημένα.
Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και σως μπάρμπεκιου.
Κλασσικά μπέργκερς που εύκολα γίνονται και στο σπίτι!
CLASSIC BURGERS
Ingredients
For 4 Burgers
600-700gr Minced Beef Meat
One medium Onion
One medium Tomato
One Egg
One Lemon
Some fine chopped Parsley
2-3 slices of double-baked Bread
2-3 Tablespoons Olive Oil
One Tablespoon White Vinegar
Salt, Pepper
Half a cup fresh Milk
Optional:
Oregano, Fried Potatoes
Instructions:
Soak the baked bread into the milk.
Fine chop or pulp the onion and cook it in a small
frying pan with one tablespoon of olive oil for 2-3
minutes so it will soften a bit, but not get colored.
Pulp the tomato and add the fried onion in there.
Drain the baked bread from the milk and continue
by adding all the ingredients, except from the lemon
and one tablespoon of olive oil into a large bowl.
Then mix using your hands for five minutes.
If the mixture is very thick, then add some olive oil.
If the mixture is very dilute, then add some bread crumbs.
Place in the fridge for at least one hour or till you are ready to continue.
Continue by forming four big tennis balls.
Press them at the top to make them flat.
Spread some olive oil - lemon juice mixture over each burger
and preheat your oven grill or your grilling pan at mark 6-7.
Grill the burgers for about 7-10 minutes on each side,
in medium-high heat at mark 6-7 so they will not get burned
and they will get cooked deep inside.
Turning the burgers the other side and
spread some more olive oil - lemon mix on them.
Twenty minutes later the burgers are well cooked.
Serve with fried potatoes and some barbeque sauce.
Classic, easy, homemade, American style burgers!