MENU

27/10/15

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
SHRIMPS PASTA  




Υλικά
Για Δύο Άτομα

400-500γρ. Γαρίδες μέτριου μεγέθους (Νο2-3) Καθαρισμένες
Δύο-Τρεις Κουταλιές Ελαιόλαδο (50-70μλ)
Ένα μικρό ξερό Κρεμμύδι
Δύο Σκελίδες Σκόρδο
Μία μεγάλη Ντομάτα
Μία Κουταλιά Τοματοπελτές
Μία μικρή πράσινη Πιπεριά
Αλάτι, Πιπέρι
Σπαγγέτι ή Λιγκουίνι (400γρ.)

Προαιρετικά:
Μπούκοβο, Λίγος Μαϊντανός



Εκτέλεση:


Κόβουμε σε φέτες την πιπεριά, την ντομάτα και το κρεμμύδι.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από ουρά, κεφάλι και κέλυφος.
Αλλιώς χρησιμοποιούμε ήδη καθαρισμένες-κατεψυγμένες.
Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά (5-6)
την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο για τρία λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε φέτες.
Αφήνουμε για ένα-δύο λεπτά να βγάλει υγρά η ντομάτα.
Αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.


Ρίχνουμε τον τοματοπελτέ και εάν χρειαστεί προσθέτουμε
ελάχιστο νερό, περίπου μισό φλυτζάνι (60-70μλ).


Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4 και σιγοβράζουμε
για πέντε λεπτά ώστε να πήξει λίγο η σάλτσα.


Μόλις η σάλτσα πήξει, προσθέτουμε τις γαρίδες.
Αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν στη σάλτσα για πέντε λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε (al dente).


Η σάλτσα με τις γαρίδες πρέπει να έχει υγρά
διότι θα ρίξουμε μέσα τα μακαρόνια να τραβήξουν.
Οι γαρίδες είναι έτοιμες σε μόλις ένα πεντάλεπτο.
Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε πάνω στην εστία.


Χωρίς να σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα σηκώνουμε
από την κατσαρόλα που βράζουν με μία τσιμπίδα
και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας.


Προσθέτουμε μαϊντανό εάν επιθυμούμε.
Ανακατεύουμε ελαφρά ώστε τα μακαρόνια
να τραβήξουνε τα υγρά της σάλτσας.


Σε ένα-δύο λεπτά η σάλτσα έχει δέσει με τα μακαρόνια.
Η γαριδομακαρονάδα είναι έτοιμη.


Σερβίρουμε αμέσως σε μερίδες και αποφεύγουμε
να προσθέσουμε τυρί διότι θα χαλάσει τη γεύση.
Η γαριδομακαρονάδα δεν χρειάζεται πολύ κόπο
και γίνεται ωραία ακόμα και με κατεψυγμένες γαρίδες!






SHRIMPS PASTA  





Ingredients
For 2 Persons

400-500gr Shrimps medium sized (no2-3) peeled
2-3 Tablespoons Olive Oil (50-70ml)
One small Onion
2 cloves of Garlic
One large Tomato
One Tablespoon Tomato paste
One small Green Pepper
Salt and Pepper
Spaghetti or Linguine (400gr)

Optional:
dried Pepper seeds, Some Parsley



Instructions:


Cut in slices the pepper, the tomato and the onion.
Remove the heads, the tales and the shells from the shrimps.
You can use already peeled and frozen ones.
Place the olive oil into a deep pan and start cooking
the pepper, the onion and the garlic
in medium heat (5-6) for about three minutes.


Continue adding the tomato cut in slices.
Let the tomato cook for two minutes and
season lightly with salt and pepper.


Add the tomato paste and add
half a cup of water (60-70ml) if needed.


Low heat to mark 4 and simmer for
five minutes so the sauce will thicken.


When the sauce thickens, then add the shrimps.
Let the shrimps boil into the sauce for five minutes.
Meanwhile prepare the pasta al dente.


The shrimps sauce must have some liquids
because at the end the pasta will be added in there.
The shrimps are ready in five minutes.
Turn off heat but keep the sauce on the heat.


Without draining the pasta, remove it from the
water and gently place it into the pan with the sauce.


Add some parsley if you like.
Stir the pasta so it will start absorbing the sauce.


In two minutes the pasta is well mixed with the sauce.
The Shrimps Pasta dish is now ready.


Serve immediately and avoid adding cheese,
cause it can ruin the shrimps flavour and taste.
Shrimps Pasta is easy to make and the result is
very good, even when using frozen shrimps!