MENU

26/11/15

ΣΕΛΙΝΟΣΟΥΠΑ  

CELERY SOUP 




Υλικά
Για Δύο-Τρία Άτομα


400-450γρ. Σέλερι
Ένα μεγάλο Πράσο
Δύο-Τρία φρέσκα Κρεμμυδάκια
Δύο-Τρία φύλλα Δάφνης
Δύο Κουταλιές Βούτυρο (40-50γρ.)
Ένα λίτρο ζεστός Ζωμός Λαχανικών
200μλ Κρέμα Γάλακτος
Αλάτι, Πιπέρι


Προαιρετικά:
Μία σκελίδα Σκόρδο, Λίγος Άνηθος, Ένα πράσινο Μήλο


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και κρατάμε λίγα
φύλλα από το σέλερι ολόκληρα. Λιώνουμε το βούτυρο σε
μία κατσαρόλα και προσθέτουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια
και το πράσο σε μέτρια φωτιά (4-5) για πέντε λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια
του σέλερι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας.


Σε δύο-τρία λεπτά προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών.
Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσει.


Προσθέτουμε και τα φύλλα σέλερι που έχουμε κρατήσει
ολόκληρα και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά.


Είκοσι λεπτά αργότερα η σούπα έχει βράσει.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.


Αφαιρούμε τα ολόκληρα φύλλα σέλερι και τα φύλλα δάφνης.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τη μισή ποσότητα λαχανικών.


Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ την κρέμα γάλακτος και τα
λαχανικά που πήραμε από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα.
Εάν επιθυμούμε τη σούπα πιο πηχτή (βελουτέ), λιώνουμε
περισσότερα λαχανικά με την κρέμα γάλακτος.


Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός ή κανονικό,
πολτοποιούμε τα λαχανικά με την κρέμα γάλακτος.


Ρίχνουμε την πηχτή κρέμα γάλακτος μέσα στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά (3-4).


Μόλις πάρει μία χαμηλή βράση, η σελινόσουπα είναι έτοιμη.
Η κρέμα γάλακτος έχει δέσει με τη σούπα.
Υπάρχουνε μερικά κομματάκια λαχανικών μέσα στη σούπα.


Σερβίρουμε τη σελινόσουπα με λίγες ψιλοκομμένες
φέτες πράσινου μήλου, που ταιριάζει υπέροχα.
Πασπαλίζουμε και λίγο άνηθο πάνω στη σελινόσουπα.
Υγιεινή, Θρεπτική και Νόστιμη Σελινόσουπα!






CELERY SOUP   





Ingredients
For 2-3 Persons


400-450gr Celery
One large Leek
2-3 Spring Onions
2-3 Bay Leaves
2 Tablespoons of Butter (40-50gr)
One liter of Vegetable Stock
200ml Fresh Cream (Crème)
Salt and Pepper


Optional:
One clove Garlic, Some Anise (Dill), One green Apple


Instructions:


Cut all the vegetables and keep some whole leaves
from the celery. Melt the butter into a large deep pot
and add the diced spring onions and the leek in
medium heat (mark 4-5) and cook for five minutes.


Continue by adding the diced celery stalks
and keep cooking for 2-3 minutes.


Then add the vegetable stock and the bay leaves.


Add the whole celery leaves and continue
simmering for about twenty minutes.


Twenty minutes later, the soup has been cooked.
Season lighlty.


Remove the whole leaves of celery and the bay leaves.
Using a skimmer spoon remove half of the boiled vegetables.


Pour into a large bowl the fresh cream and the vegetables.
If you prefer the soup thicker and velvety (veloute), then
melt into the cream some more vegetables or even all of them.


Using a hand blender or a normal one
puree the vegetables with the cream.


Pour the thick cream into the pot-saucepan and continue
simmering the soup for about five minutes at low heat (3-4).


When the soup simmers again, the celery soup is ready.
The fresh cream is well mixed into the pot-saucepan.
There are some diced pieces of vegetables in there.


Serve the Celery Soup with some thin slices of green apple.
Sprinkle some fine chopped anise (dill) on the top.
Healthy, Tasty and full of Vitamins Celery Soup!