ΚΕΦΤΕΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
MEATBALLS PASTA
Υλικά
Για 2-3 Άτομα
(20-24 Κεφτεδάκια)
(20-24 Κεφτεδάκια)
500-600γρ. Κιμάς Μοσχαρίσιος
Δύο-Τρεις φέτες μπαγιάτικο Ψωμί
Δύο-Τρεις φέτες μπαγιάτικο Ψωμί
Ένα Αυγό μεγάλο (μόνο το ασπράδι)
Τρεις Κουταλιές Ελαιόλαδο (60-70μλ)
Μία ή Δύο Σκελίδες Σκόρδο
Δύο Κουταλιές Παρμεζάνα ή Κεφαλογραβιέρα (50γρ.)
Δύο Κουταλιές ψιλοκομμένος Μαϊντανός (50γρ.)
Ένα ξυλάκι Κανέλα
Λίγα Γαρύφαλλα ξερά (6-8)
Δύο Μεγάλες Ντομάτες ή Μία Κονσέρβα Κονκασέ
Αλάτι, Πιπέρι
500γρ. Σπαγγέτι ή Λιγκουίνι
Προαιρετικά:
Μπαχάρι, Ρίγανη, Θυμάρι
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τον κιμά,
μία κουταλιά ελαιόλαδο, την παρμεζάνα,
τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ασπράδι του αυγού.
τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ασπράδι του αυγού.
Μουλιάζουμε το ψωμί και αφαιρούμε την κόρα.
Το στύβουμε καλά και το προσθέτουμε θρυμματισμένο στον κιμά.
Ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα υλικά να δέσουνε για ένα πεντάλεπτο.
Μόλις ο κιμάς έχει δέσει με τα υλικά τον βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι,
ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, δύο κουταλιές ελαιόλαδο,
την κανέλα, τα γαρύφαλλα και μία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη.
Σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά περίπου στο 4-5.
Αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε στρογγυλό σχήμα.
Φροντίζουμε να τα πλάσουμε σφιχτά για να μην ανοίξουν.
Σε χαμηλή φωτιά στο 4-5 αρχίζουμε να τοποθετούμε τα κεφτεδάκια
στη σάλτσα που έχει σιγοβράσει για δέκα λεπτά.
στη σάλτσα που έχει σιγοβράσει για δέκα λεπτά.
Σιγοβράζουμε στο 4 για περίπου μισή ώρα.
Ενδιάμεσα χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να τα γυρίσουμε.
Τριάντα-σαράντα λεπτά αργότερα η σάλτσα έχει πήξει.
Τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα και καλοψημένα.
Έχει μείνει ελάχιστη σάλτσα με λάδι.
Με μία τσιμπίδα προσθέτουμε τα μακαρόνια στα κεφτεδάκια.
Ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να ανακατευτούν
τα μακαρόνια με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα.
Με μία τσιμπίδα προσθέτουμε τα μακαρόνια στα κεφτεδάκια.
Ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να ανακατευτούν
τα μακαρόνια με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα.
Σερβίρουμε την κεφτεδομακαρονάδα με τριμμένο τυρί.
Κλασσική συνταγή με κοκκινιστά κεφτεδάκια και μακαρονάδα!
MEATBALLS PASTA
Ingredients
For 2-3 Persons
(20-24 Meatballs)
500-600gr Beef Minced Meat
2-3 Slices of old Bread (two days old)
One Large Egg (just the white part)
3 Tablespoons of Olive Oil (60-70ml)
1 or 2 cloves of Garlic
Two Tablespoons of Parmesan Cheese (50gr)
Two Tablespoons of chopped Parsley (50gr)
One stick of Cinnamon
Some flowers Cloves (6-8)
2 Large Tomatoes or a can of peeled Tomatoes
Salt and Pepper
500gr Pasta Spaghetti or Linguine
Optional:
Oregano, Thyme, some Spice
Instructions:
Mix in a large bowl the minced beef meat with one
tablespoon olive oil, the parmesan cheese, the chopped
parsley, salt, pepper and the white part of the egg.
Soak the slices of bread into water and remove the outer part.
Rinse it really well and add it in pieces into the large bowl.
Mix the ingredients using your hands for about five minutes.
When the minced meat is well mixed with all the ingredients,
place into the fridge for about half an hour.
Meanwhile start preparing the tomato sauce.
Into a deep large pan add the tomato juice, two tablespoons
of olive oil, the cinnamon stick, the cloves flowers and one
clove of garlic. Simmer low heat for ten minutes (mark 4-5).
Season with salt and pepper lightly.
Start making the meatballs. Using your hands, make
rounded shaped balls. Press them well so they
will not lose their shape during cooking.
Into a deep large pan add the tomato juice, two tablespoons
of olive oil, the cinnamon stick, the cloves flowers and one
clove of garlic. Simmer low heat for ten minutes (mark 4-5).
Season with salt and pepper lightly.
Start making the meatballs. Using your hands, make
rounded shaped balls. Press them well so they
will not lose their shape during cooking.
In low heat at mark 4-5 start placing the meatballs into the sauce,
that has been cooked for ten minutes.
Place them gently, using all the flat wide space of the pan.
Low simmer at mark 4 for about half an hour.
During simmering use a tablespoon to turn them upside down.
Start boiling the pasta al dente.
30-40 minutes later the sauce has thickened.
The meatballs are ready and well cooked.
There is only some olive oil left into the pan and the sauce.
Stir gently so the pasta will mix with the meatballs sauce.
Serve the meatballs pasta with some extra grated Cheese.
Classic Recipe with Tomato Sauce Meatballs and Pasta!