MENU

10/11/15

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΜΠΕΪΚΟΝ  

CHICKEN BACON SOUVLAKI





Υλικά
Για 4 Σουβλάκια


400γρ. Στήθος Κοτόπουλο
8-10 φέτες Μπέικον καπνιστό (100γρ.)
Δύο κουταλιές Ελαιόλαδο
Ένα κουταλάκι Ρίγανη
Αλάτι, Πιπέρι


Προαιρετικά:
Πάπρικα


Εκτέλεση:


Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους τριών-τεσσάρων εκατοστών.
Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες 6-7 εκατοστών.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη ρίγανη στο κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε.


Τυλίγουμε κάθε κύβο κοτόπουλου με μπέικον και
περνάμε στα καλαμάκια. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
Εάν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα καλαμάκια, τα μουλιάζουμε πρώτα
σε νερό για δέκα λεπτά, ώστε να μην καούνε στο ψήσιμο.


Ψήνουμε στο γκριλ ή σε μπάρμπεκιου για περίπου 8-10 λεπτά.
Στη συνέχεια τα γυρίζουμε να ψηθούνε και από την άλλη μεριά.


Σε περίπου 15-20 λεπτά έχουνε ψηθεί ομοιόμορφα.



Το μπέικον έχει αρωματίσει το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με σως μπάρμπεκιου και ψημένες πίτες.
Τέλειο σουβλάκι για παρέες και μπουφέ!








CHICKEN BACON SOUVLAKI





Ingredients
For 4 pieces


400gr Chicken Breast
8-10 slices Smoked Bacon (100gr)
2 Tablespoons Olive Oil
One teaspoon Oregano
Salt, Pepper


Optional:
Paprika


Instructions:

Cut the chicken in thick cubes of 3-4cm length.
Cut the smoked bacon in 6-7cm slices.  
Marinate the chicken with the oregano and the olive oil.
Season with salt and pepper.


Roll a slice of bacon on every cube of chicken
and put gently on the skewers (sticks).
Preheat your oven grill and if you will use wooden skewers,
do not forget to wet them deep into water for ten minutes,
so they will not burn during grilling.


Grill them in the oven or in barbeque for 8-10 minutes.
Continue by turning them upside down to cook both sides.



After about 15-20 minutes they are nicely grilled.



The chicken is flavored with the smoked bacon.
Serve with barbeque sauce and baked pita bread.
Perfect finger food for Parties!