ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
POTATOSALAD
Υλικά
Για Δύο Άτομα
4-5 μέτριες Πατάτες (700-800γρ.)
Δύο φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Δύο Κουταλιές ψιλοκομμένος Μαϊντανός
Δύο Κουταλιές Ελαιόλαδο (50-60μλ)
Ένα μικρό Λεμόνι
Δύο Κουταλιές Μαγιονέζα (50-60μλ)
Μία Κουταλιά Μουστάρδα (25μλ)
Αλάτι και Πιπέρι
Προαιρετικά:
Λίγη Κάπαρη, Λίγος Άνιθος
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, χωρίς να τις
καθαρίσουμε σε αλατισμένο νερό για τριάντα λεπτά.
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα,
τη μουστάρδα και τον χυμό από το λεμόνι.
Χτυπάμε ελαφρά τα υλικά ώστε να γίνει μία κρέμα.
Μόλις βράσουν οι πατάτες και τρυπιούνται με το πιρούνι,
τις κρυώνουμε με άφθονο νερό και τις ξεφλουδίζουμε.
Οι βρασμένες πατάτες ξεφλουδίζονται πανεύκολα.
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες 3-4 εκατοστών και τις
ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Ρίχνουμε από πάνω τον
μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε την κρέμα μαγιονέζας και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε με προσοχή για να μην διαλυθούν οι πατάτες.
Η Πατατοσαλάτα είναι έτοιμη να σερβιριστεί.
Ιδανικά ταιριάζει με κρέατα ή με ψητά λουκάνικα!
POTATOSALAD
Ingredients
For 2 Persons
4-5 medium sized Potatoes (700-800gr)
2 fresh Spring Onions fine chopped
2 Tablespoons of chopped Parsley
2 Tablespoons of Olive Oil (50-60ml)
One small Lemon
Two Tablespoons Mayonnaise (50-60ml)
One Tablespoon of Mustard (25ml)
Salt, Pepper
Optional:
Some Caper, Some Anise
Instructions:
Boil the potatoes with the skin and without
cutting them, in salted water for about 30 minutes.
Pure into a bowl the olive oil, the mayonnaise,
the mustard and the juice from the lemon.
Mix gently the ingredients of the bowl to make a thick cream.
When the potatoes are boiled and you can force a fork in them,
wash them with plenty of water and remove the skin.
Boiled potatoes can be cleaned so much easier.
Cut the potatoes in 3-4cm slices and place them
into a large bowl. Spread above them the parsley
and the spring onions. Stir gently to mix the ingredients.
Add the mayonnaise cream and season with salt and pepper.
Stir carefully so the potatoes will not get smashed.
The Potatosalad is now ready to be served.
It accompanies meat dishes or grilled sausages!