ΣΟΛΩΜΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ
LEMON SALMON
Υλικά
Για Δύο Άτομα
4 Φιλέτα Σολωμού (500-600γρ.)
Μία Κουταλιά Άνιθος (25-30γρ.)
Ένα Λεμόνι (χυμός και λίγο ξύσμα)
Δύο Κουταλιές Ελαιόλαδο (40-50μλ)
Ένα κουταλάκι Μουστάρδα Σκόνη (20-25γρ.)
Αλάτι, Πιπέρι
Δύο μεσαία Καρότα
Δύο μεσαία Κολοκυθάκια
Δύο φρέσκα Κρεμμυδάκια
Μία Κουταλιά Βούτυρο (20γρ.)
Προαιρετικά:
Μία σκελίδα Σκόρδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια
σε λωρίδες (ζουλιέν) και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τον άνιθο, στύβουμε το λεμόνι και
τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα,
αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε τα υλικά στο μπωλ και
με αυτά μαρινάρουμε τα φιλέτα σολωμού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Μόλις περάσει η μία ώρα αφαιρούμε
τη μαρινάτα και την κρατάμε σε ένα μπωλ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ψήνουμε τα φιλέτα σολωμού για περίπου 20 λεπτά
στον φούρνο. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα λαχανικά.
Σε μέτρια φωτιά (4-5) αφήνουμε τα λαχανικά για
δύο-τρία λεπτά να μαλακώσουν ελάχιστα.
Στη συνέχεια τα περιχύνουμε με τη μαρινάτα που
έχουμε κρατήσει από τον σολωμό.
Αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά για πέντε λεπτά.
Μόλις ψηθεί ο σολωμός, στρώνουμε τα λαχανικά ως βάση
και από πάνω στήνουμε τα φιλέτα σολωμού.
Το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και την σκόνη μουστάρδας
έχουνε δημιουργήσει μία κρούστα πάνω στα φιλέτα σολωμού.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο, εάν επιθυμούμε.
Ένα πιάτο δροσερό και υγιεινό, αφού ο σολωμός είναι
πλούσιος σε ωφέλιμα συστατικά και τόσο χορταστικός!
LEMON SALMON
Ingredients
For 2 Persons
4 Salmon Fish Filles (500-600gr)
One Tablespoon Anise (Dill) 25-30gr
One Lemon (the juice and some zest)
Two Tablespoons Olive Oil (40-50ml)
One teaspoon Mustard powder (20-25gr)
Salt and Pepper
2 medium Carrots
2 medium Zucchinis
2 fresh Spring Onions
One Tablespoon of Butter (20gr)
Optional:
One clove of Garlic
Instructions:
Cut the carrots, zucchinis, and spring onions
in stripes (julienne) and set aside.
Fine chop the anise (dill), squeeze the lemon
and add them into a bowl with the olive oil,
the mustard powder, salt, pepper and some lemon zest.
Mix the ingredients well into the bowl
and marinate the salmon fish fillets.
Place into the fridge for one hour.
Afterwards remove the marinade sauce
and keep it in a bowl for later.
Preheat the oven at 180°C.
Cook the salmon fillets for about 20 minutes
into the oven and meanwhile prepare the vegetables.
Place the vegetables into a pan and add the butter.
In medium heat (mark 4-5) let the vegetables
soften for about 2-3 minutes.
Spread the marinade sauce above the vegetables.
Let the liquids vanish from the pan for about 5 minutes.
When the salmon fish fillets are cooked, place the
vegetables on the dish and set the salmon fillets above them.
The olive oil with the lemon and the mustard powder
make a nice crunchy skin above the fillets after being cooked.
Spread some extra olive oil above the dish, if you like.
The Lemon Salmon Fillets dish is healthy, fresh,
full of nutritional ingredients and so meaty!