MENU

10/12/15

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
PAPPARDELLE WITH MUSHROOMS  




Υλικά 
Για Δύο Άτομα 


300-350γρ. Παπαρδέλες  
250γρ. Μανιτάρια μέτρια στρογγυλά
Τρεις Κουταλιές Ελαιόλαδο (60-70μλ)
Ένα φρέσκο Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Τρεις Κουταλιές ψιλοκομμένος Μαϊντανός (60γρ.)
Ένα φλιτζάνι ζεστός Ζωμός Λαχανικών (125μλ)
Τριμμένο Τυρί (Παρμεζάνα ή άλλο σκληρό Άσπρο)
Αλάτι και Πιπέρι

Προαιρετικά:
Μία σκελίδα Σκόρδο


Εκτέλεση:


Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Σε δυνατή φωτιά (7-8) ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια.


Ανακατεύουμε για περίπου τέσσερα λεπτά να πάρουνε χρώμα.
Παράλληλα βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες τους.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Ρίχνουμε πιπέρι και ελάχιστο αλάτι, διότι ο ζωμός είναι αλμυρός.


Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 και αφήνουμε να εξατμιστεί
ο ζωμός για πέντε λεπτά και να ψηθούνε τα μανιτάρια.
Μετά το πεντάλεπτο, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.


Ρίχνουμε τις βρασμένες παπαρδέλες και ανακατεύουμε.


Αφήνουμε στη σβησμένη φωτιά για ένα λεπτό,
ώστε να απορροφηθούν τα υγρά από το τηγάνι.


Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Γρήγορο πιάτο για τους λάτρεις των Μανιταριών!






PAPPARDELLE WITH MUSHROOMS  





Ingredients
For 2 Persons


300-350gr Pappardelle Pasta
250gr medium Mushrooms champignons
3 Tablespoons Olive Oil (60-70ml)
One Spring Onion chopped
3 Tablespoons Parsley fine chopped (60gr)
One cup of Vegetable Stock (125ml)
Grated Cheese (Parmesan or hard white Cheese)
Salt and Pepper

Optional:
One clove of Garlic


Instructions:


Cut the mushrooms in four pieces.
Pour the olive oil into a deep pan.
Place the mushrooms into the pan,
at medium-high heat (mark 7-8).


Stir the mushrooms for about 4 minutes so they are coloured.
Meanwhile boil the pappardelle pasta according to their instructions.


Then add to the pan the vegetable stock. It needs to be warm.
Season with some pepper and do not use too much salt,
cause the vegetable stock is already salted.


Low heat to mark 5 and let the stock absorb for 5 minutes.
Add the fine chopped parsley and the chopped spring onion.
Stir gently and turn off the heat.


Now place the boiled pappardelle pasta into the pan
and stir gently so the pasta will mix with the mushrooms.


Let on the turned off heat for a minute,
till the liquids will vanish from the pan.


Spread some grated cheese and serve immediately.
A fast dish for real Mushrooms Lovers!