ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
PANCETTA WITH POTATOES
Υλικά
Για Δύο Άτομα
Έξι Πανσέτες φέτες (600-700γρ.)
Δύο Λεμόνια
Μία Κουταλιά Μουστάρδα σκόνη (40γρ.)
4 Κουταλιές Ελαιόλαδο (80μλ)
Δύο Κουταλάκια Ρίγανη (30γρ.)
Δύο Κουταλάκια Θυμάρι (30γρ.)
Ένα φλυτζάνι Νερό (125μλ)
Αλάτι Πιπέρι
4-5 Μεγάλες Πατάτες
Προαιρετικά:
Χυμός από ένα Πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες για φούρνο και
απλώνουμε λίγο τις πανσέτες να ανοίξουν.
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τον χυμό λεμονιών,
τη μουστάρδα σκόνη, το ελαιόλαδο και
τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί φούρνου τις πατάτες και
προσθέτουμε το μισό μείγμα που έχουμε ανακατέψει.
Ρίχνουμε και ένα φλυτζάνι νερό.
Το άλλο μισό μείγμα το κρατάμε για να μαρινάρουμε
τις πανσέτες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Μαρινάρουμε τις πανσέτες για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Εντωμεταξύ βάζουμε τις πατάτες στον φούρνο να ψήνονται.
Μισή ώρα περίπου αργότερα και ενώ έχουνε μισοψηθεί
οι πατάτες, προσθέτουμε από πάνω τους τις πανσέτες.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο στους 200°C.
Μισή ώρα αργότερα, γυρνάμε τις πανσέτες να ψηθούνε
και από την κάτω πλευρά τους. Συνολικά θα χρειαστούν
περίπου μία ώρα ψήσιμο ή και λιγότερο εάν είναι λεπτές.
Μόλις καλοψηθούν και ροδίσουν οι πανσέτες
και οι πατάτες, το φαγητό είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε είτε με σαλάτα,
είτε με κάποια σως. Απλή συνταγή για φούρνο!
PANCETTA WITH POTATOES
Ingredients
For 2 Persons
6 Pancetta Chops (Pork Belly rindless chops) (600-700gr)
Two Lemons
One Tablespoon Mustard powder (40gr)
4 Tablespoons Olive Oil (80ml)
Two teaspoons Oregano (30gr)
Two teaspoons Thyme (30gr)
One cup of Water (125ml)
Salt and Pepper
4-5 Large Potatoes
Optional:
The juice of one Orange
Instructions:
Cut the potatoes oven style and using
a meat hammer tenderizer make the chops
a bit flat and thin. Place the lemon juice,
the mustard powder, the olive oil and the herbs
into a bowl and season with salt and pepper.
Place the potatoes into an oven tray and add
half the mixture from the bowl, after you whisk it.
Add a cup of water. Preheat the oven on 200°C.
Keep the rest of the marinade for the pancetta chops.
Marinate the pancetta chops for some hour into the fridge.
Meanwhile start baking the potatoes in the oven on 200°C.
Half an hour later and when potatoes are half cooked,
add above them the pancetta chops and continue cooking.
After some time, about 30 minutes, turn the pancetta chops
upside down to cook both sides. They will need a total one
hour cooking time, depending on how thick they are.
When the potatoes and the pancetta chops look
well cooked and nicely coloured, then the dish is ready.
Serve them and accompany either with salad or
some sauce you prefer. A simple recipe for the oven!