ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
SAUSAGES WITH FETA CHEESE
Υλικά
Για Δύο Άτομα
400-500γρ. Χωριάτικα Λουκάνικα (2-3 λουκάνικα)
250-300γρ. Πράσα (περίπου δύο μεγάλα)
100-150γρ. Τυρί Φέτα κομμένο σε κύβους
3-4 Κουταλιές Ελαιόλαδο (70-90μλ)
Αλάτι, Πιπέρι
Δύο φλυτζάνια ζεστό Νερό (200-240μλ)
Προαιρετικά:
Λίγη Πάπρικα, Λίγη Ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λουκάνικα και τα πράσα σε χοντρά κομμάτια.
Ρίχνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και
σε μέτρια φωτιά, στο 4-5, μαγειρεύουμε πρώτα το λουκάνικο.
Μόλις πάρει λίγο χρώμα το λουκάνικο,
ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα πράσα.
Δύο-τρία λεπτά αργότερα ρίχνουμε το ζεστό νερό.
Συνεχίζουμε πάντα σε μέτρια φωτιά στο 4-5.
Αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.
Αφήνουμε τα πράσα με τα λουκάνικα να
σιγοβράσουν, για περίπου ένα δεκάλεπτο.
Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, χαμηλώνουμε
τη φωτιά στο 3 και ρίχνουμε τους κύβους της φέτας.
Αφήνουμε για ένα λεπτό στη φωτιά και μετά
αποσύρουμε και ετοιμαζόμαστε να σερβίρουμε.
Εάν θέλουμε τη φέτα πιο λιωμένη, μπορούμε
να την θρυμματίσουμε αντί να την κόψουμε σε κύβους.
Σερβίρουμε ως μεζέ με μπύρα ή με κρασί.
Τα λουκάνικα με τα πράσα ταιριάζουν απόλυτα,
ενώ η φέτα δίνει μία ένταση στο πιάτο!
When the liquids vanish, then low heat to mark 3
and add into the pan the cubes of feta cheese.
Let on the heat for one minute and then
remove from heat and prepare to serve.
The feta cheese can also be added smashed
into the pan, for a more creamy result.
SAUSAGES WITH FETA CHEESE
Ingredients
For 2 Persons
400-500gr Country Pork Sausages (2-3 pieces)
250-300gr Leeks (2 large ones)
100-150gr Feta Cheese (cut in cubes)
3-4 Tablespoons Olive Oil (70-90ml)
Salt and Pepper
2 cups of hot Water (200-240ml)
Optional:
some Paprika, some Oregano
Instructions:
Cut the sausages and the leeks in fat slices.
Pour into a pan one tablespoon of olive oil and in
medium heat (mark 4-5) start cooking the sausages first.
When the sausages get coloured, add the rest
of the olive oil and also add the leeks.
For 2 Persons
400-500gr Country Pork Sausages (2-3 pieces)
250-300gr Leeks (2 large ones)
100-150gr Feta Cheese (cut in cubes)
3-4 Tablespoons Olive Oil (70-90ml)
Salt and Pepper
2 cups of hot Water (200-240ml)
Optional:
some Paprika, some Oregano
Instructions:
Cut the sausages and the leeks in fat slices.
Pour into a pan one tablespoon of olive oil and in
medium heat (mark 4-5) start cooking the sausages first.
When the sausages get coloured, add the rest
of the olive oil and also add the leeks.
2-3 minutes later, pure the hot water into the pan.
Continue cooking in medium heat (mark 4-5).
Season lightly with salt and pepper.
Let the sausages and the leeks cook
and simmer for about ten minutes.
Continue cooking in medium heat (mark 4-5).
Season lightly with salt and pepper.
Let the sausages and the leeks cook
and simmer for about ten minutes.
When the liquids vanish, then low heat to mark 3
and add into the pan the cubes of feta cheese.
Let on the heat for one minute and then
remove from heat and prepare to serve.
The feta cheese can also be added smashed
into the pan, for a more creamy result.
Serve the dish as a snack for beer or wine.
Sausages and Leeks taste great together.
The Feta Cheese offers a nice sharpness to the dish!
Sausages and Leeks taste great together.
The Feta Cheese offers a nice sharpness to the dish!