ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
SWEET SOUR CHICKEN
Υλικά
Για Δύο Άτομα
600-700γρ. Κοτόπουλο Φιλέτο
Μία πράσινη Πιπεριά
Μία κόκκινη Πιπεριά
4-5 φέτες Ανανάς
Μία κουταλιά Τοματοπελτές (25-30γρ.)
Ένα φλυτζάνι χυμός Ανανάς (125μλ)
Δύο κουταλιές Σόγια Σως (50-60μλ)
Δύο κουταλιές Λευκό Ξύδι (50-60μλ) (Μηλόξυδο)
Δύο κουταλιές Σησαμέλαιο (50-60μλ)
Ένα κουταλάκι Κορν Φλάουρ (15-20γρ.)
Προαιρετικά:
Χυμός από ένα Πορτοκάλι αντί για χυμό Ανανά
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κύβους το κοτόπουλο.
Κόβουμε σε φέτες τις πιπεριές και τον ανανά.
Ετοιμάζουμε τη γλυκόξινη σάλτσα.
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τον χυμό ανανά, τον τοματοπελτέ,
τη σόγια σως, το λευκό ξύδι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε.
Χρησιμοποιούμε τον χυμό από την κονσέρβα του ανανά.
Το κορν φλάουρ διαλύεται πανεύκολα σε κρύα θερμοκρασία.
Ρίχνουμε το σησαμέλαιο σε βαθύ τηγάνι και
τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο.
Μετά από τρία περίπου λεπτά, το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με μισή κουταλιά σόγια σως, εάν επιθυμούμε.
Συνεχίζοντας σε μέτρια φωτιά (4-5),
προσθέτουμε τις πιπεριές και τον ανανά.
Ανακατεύουμε προσεχτικά για να μην διαλυθεί ο ανανάς.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για δύο-τρία λεπτά.
Μόλις ο ανανάς και οι πιπεριές κατεβάσουν λίγα υγρά,
προσθέτουμε στο τηγάνι τη γλυκόξινη σάλτσα.
Μόλις η γλυκόξινη σάλτσα πάρει βράση,
χαμηλώνουμε στο 3 και αφήνουμε να πήξει
και να ψηθεί το κοτόπουλο για περίπου 8-10 λεπτά.
Αποφεύγουμε να ρίξουμε αλατοπίπερο διότι αλλοιώνει τη γεύση.
Άλλωστε η σόγια σως είναι αλμυρή. Σερβίρουμε με ρύζι.
Τα υλικά της συνταγής είναι απλά και η εκτέλεση εύκολη και σύντομη.
Μία υπέροχη συνταγή από την Ασία!
As soon as the sauce comes to boiling temperature,
reduce the heat to mark 3 and let the sauce thicken
and the chicken to cook well for about 8-10 minutes.
Avoid seasoning with salt and pepper, cause
it can mess the taste of the sauce dramatically.
Besides that the soy sauce is already salted.
Serve with long grain rice.
The ingredients are simple and
the recipe is very easy and fast.
A gorgeous dish from Asia!
Μία πράσινη Πιπεριά
Μία κόκκινη Πιπεριά
4-5 φέτες Ανανάς
Μία κουταλιά Τοματοπελτές (25-30γρ.)
Ένα φλυτζάνι χυμός Ανανάς (125μλ)
Δύο κουταλιές Σόγια Σως (50-60μλ)
Δύο κουταλιές Λευκό Ξύδι (50-60μλ) (Μηλόξυδο)
Δύο κουταλιές Σησαμέλαιο (50-60μλ)
Ένα κουταλάκι Κορν Φλάουρ (15-20γρ.)
Προαιρετικά:
Χυμός από ένα Πορτοκάλι αντί για χυμό Ανανά
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κύβους το κοτόπουλο.
Κόβουμε σε φέτες τις πιπεριές και τον ανανά.
Ετοιμάζουμε τη γλυκόξινη σάλτσα.
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τον χυμό ανανά, τον τοματοπελτέ,
τη σόγια σως, το λευκό ξύδι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε.
Χρησιμοποιούμε τον χυμό από την κονσέρβα του ανανά.
Το κορν φλάουρ διαλύεται πανεύκολα σε κρύα θερμοκρασία.
Ρίχνουμε το σησαμέλαιο σε βαθύ τηγάνι και
τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο.
Μετά από τρία περίπου λεπτά, το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με μισή κουταλιά σόγια σως, εάν επιθυμούμε.
Συνεχίζοντας σε μέτρια φωτιά (4-5),
προσθέτουμε τις πιπεριές και τον ανανά.
Ανακατεύουμε προσεχτικά για να μην διαλυθεί ο ανανάς.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για δύο-τρία λεπτά.
Μόλις ο ανανάς και οι πιπεριές κατεβάσουν λίγα υγρά,
προσθέτουμε στο τηγάνι τη γλυκόξινη σάλτσα.
Μόλις η γλυκόξινη σάλτσα πάρει βράση,
χαμηλώνουμε στο 3 και αφήνουμε να πήξει
και να ψηθεί το κοτόπουλο για περίπου 8-10 λεπτά.
Αποφεύγουμε να ρίξουμε αλατοπίπερο διότι αλλοιώνει τη γεύση.
Άλλωστε η σόγια σως είναι αλμυρή. Σερβίρουμε με ρύζι.
Τα υλικά της συνταγής είναι απλά και η εκτέλεση εύκολη και σύντομη.
Μία υπέροχη συνταγή από την Ασία!
SWEET SOUR CHICKEN
Ingredients
For 2 Persons
600-700gr Chicken Fillet
One green Pepper
One red Pepper
4-5 slices of Pineapple
One Tablespoon Tomato Paste (25-30gr)
One cup of Pineapple juice (125ml)
Two Tablespoons of Soy Sauce (50-60ml)
Two Tablespoons of white Apple Vinegar (50-60ml)
Two Tablespoons of Sesame Oil (50-60ml)
One teaspoon of Corn Flour (15-20gr)
Optional:
One cup of Orange juice instead of Pineapple juice
Instructions:
Cut the chicken fillet in medium cubes.
Slice the peppers and the pineapple.
Prepare the sweet sour sauce.
Place into a bowl the pineapple juice, the tomato paste,
the soy sauce, the apple vinegar and the corn flour. Stir.
Use the juice from the pineapple can.
Corn flour dissolves very easy at cold temperature.
Pour the sesame oil into a deep pan and
start cooking the chicken cubes at medium heat.
Three minutes later the chicken is coloured.
Add half a tablespoon of soy sauce, if you like.
Continue at medium heat (4-5) and add
into the pan the peppers and the pineapple.
Stir gently so the pineapple slices will not be destroyed.
Cook at medium heat (4-5) for two-three minutes.
When the pineapple and the peppers start losing their liquids,
add into the pan the sweet sour sauce.
For 2 Persons
600-700gr Chicken Fillet
One green Pepper
One red Pepper
4-5 slices of Pineapple
One Tablespoon Tomato Paste (25-30gr)
One cup of Pineapple juice (125ml)
Two Tablespoons of Soy Sauce (50-60ml)
Two Tablespoons of white Apple Vinegar (50-60ml)
Two Tablespoons of Sesame Oil (50-60ml)
One teaspoon of Corn Flour (15-20gr)
Optional:
One cup of Orange juice instead of Pineapple juice
Instructions:
Cut the chicken fillet in medium cubes.
Slice the peppers and the pineapple.
Prepare the sweet sour sauce.
Place into a bowl the pineapple juice, the tomato paste,
the soy sauce, the apple vinegar and the corn flour. Stir.
Use the juice from the pineapple can.
Corn flour dissolves very easy at cold temperature.
Pour the sesame oil into a deep pan and
start cooking the chicken cubes at medium heat.
Three minutes later the chicken is coloured.
Add half a tablespoon of soy sauce, if you like.
Continue at medium heat (4-5) and add
into the pan the peppers and the pineapple.
Stir gently so the pineapple slices will not be destroyed.
Cook at medium heat (4-5) for two-three minutes.
When the pineapple and the peppers start losing their liquids,
add into the pan the sweet sour sauce.
As soon as the sauce comes to boiling temperature,
reduce the heat to mark 3 and let the sauce thicken
and the chicken to cook well for about 8-10 minutes.
Avoid seasoning with salt and pepper, cause
it can mess the taste of the sauce dramatically.
Besides that the soy sauce is already salted.
Serve with long grain rice.
The ingredients are simple and
the recipe is very easy and fast.
A gorgeous dish from Asia!