ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
LEEK RICE
Υλικά
Για Δύο Άτομα
Ένα φλυτζάνι Ρύζι μακρύκοκκο (125γρ.)
Δύο φλυτζάνια Νερό (250μλ)
Τρεις Κουταλιές Ελαιόλαδο (40-50μλ)
Δύο-Τρία Μεγάλα Πράσα
Δύο φρέσκα Κρεμμυδάκια
Μία Κουταλιά Άνιθος ψιλοκομμένος (25γρ.)
Ένα Λεμόνι
Ένα κουταλάκι Ζάχαρη (10γρ.)
Αλάτι και Πιπέρι
Προαιρετικά:
Ένα κουταλάκι Μέντα ή Δυόσμος αποξηραμένος (10γρ.)
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε λωρίδες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (5-6).
Σωτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι.
Ανακατεύουμε να τραβήξει λίγο από το ελαιόλαδο και τα υγρά.
Δύο λεπτά αργότερα προσθέτουμε δύο φλυτζάνια νερό.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση.
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3-4.
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο και τον αποξηραμένο δυόσμο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει
για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε μία φορά ενδιάμεσα.
Μόλις το ρύζι τραβήξει όλα τα υγρά, είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και αφήνουμε ένα λεπτό.
Σερβίρουμε με λίγο άνιθο ή λίγο ελαιόλαδο.
Ταιριάζει πολύ και η φέτα με το πρασόρυζο.
Γευστικό και κλασσικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας!
LEEK RICE
Ingredients
For 2 Persons
One cup long grain Rice (125gr)
Two cups of water (250ml)
Three Tablespoons Olive Oil (40-50ml)
Two-Three large Leeks
Two Spring Onions
One Tablespoon chopped Anise (Dill) (25gr)
One Lemon
One teaspoon Sugar (10gr)
Salt and Pepper
Optional:
One teaspoon Dried Mint or Peppermint (10gr)
Instructions:
Cut in slices the leeks and the spring onions.
Pure the olive oil into a skillet (deep pan) at medium heat (5-6).
Add the leeks and the spring onions into the pan for 3-4 minutes.
When they soften, add the rice into the pan.
Stir so the rice will absorb some of the liquids.
Two minutes later, add two cups of water.
Season, add the sugar and bring to boil.
When it starts boiling, low heat at mark 3-4.
Spread the chopped dill and the mint above.
Cover the pan and let the rice boil for 15 minutes.
Stir once during cooking time.
When the liquids vanish, the rice is ready.
Pure the lemon juice into the pan and let stay for one minute.
Serve with some anise (dill) or some olive oil.
Feta cheese can also accompany this dish.
Tasty and classic Greek cuisine recipe!