ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ
BOURBON GLAZED SALMON
Υλικά
Για Δύο Άτομα
400γρ. Φιλέτο Σολωμού (3-4 κομμάτια)
Δύο Κουταλιές Βούτυρο (30-40γρ.)
Δύο Κουταλιές Μαύρη Ζάχαρη (30-40γρ.)
Δύο Κουταλιές Ουίσκι Μπέρμπον (25-30μλ)
Πιπέρι
Προαιρετικά:
Άνιθος για το σερβίρισμα, Ρύζι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά (5-6).
Αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο.
Μόλις λιώσει, ρίχνουμε στο τηγάνι τη μαύρη ζάχαρη.
Αφήνουμε να λιώσει με το βούτυρο, ανακατεύοντας.
Ένα λεπτό αργότερο βάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα σολωμού.
Ρίχνουμε στο τηγάνι και το ουίσκι μπέρμπον.
Αφήνουμε να ψηθούν από τη μία πλευρά για 3-4 λεπτά.
Γυρίζουμε τα φιλέτα ανάποδα και ρίχνουμε πιπέρι.
Ψήνουμε για άλλα τρία λεπτά και περιχύνουμε πάνω
στα φιλέτα, με ένα κουτάλι, λίγη από τη σάλτσα από το τηγάνι.
Η μαύρη ζάχαρη και το μπέρμπον θα καραμελώσουν τη σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε πάλι τα φιλέτα
σολωμού με τη σάλτσα από το τηγάνι. Σερβίρουμε με ρύζι.
Η σάλτσα έχει κολλήσει πάνω στον σολωμό.
Ο συνδυασμός ουίσκι με σολωμό είναι εντυπωσιακός!
BOURBON GLAZED SALMON
Ingredients
For 2 Persons
400gr Salmon Fillets (3-4 pieces)
Two Tablespoons of Butter (30-40gr)
Two Tablespoons Brown Sugar (30-40gr)
Two Tablespoons of Bourbon Whiskey (25-30ml)
Pepper
Optional:
Anise (Dill) for serving, Rice
Instructions:
Melt the butter at medium heat (mark 5-6) into a pan.
After it melts, add the brown sugar and stir gently.
Let the mixture cook for 1-2 minutes.
Place the salmon fillets into the pan.
Pour the bourbon whiskey above the fillets.
Let the salmon fillets cook for 3-4 minutes, one side.
Turn the fillets upside down and add some pepper.
Cook for three more minutes, spreading some of the sauce
from the pan above the salmon fillets, using a spoon.
The brown sugar and the bourbon whiskey will caramelize the sauce.
Turn off the heat and spread some sauce again
over the fillets. Serve with long grain rice.
The bourbon sauce has glazed over the fillets.
The combination of bourbon whiskey with salmon is impressive!