MENU

22/1/16

ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛΛΣ 

SPRING ROLLS



Υλικά 
Για Δύο-Τρία Άτομα
(10 Κομμάτια)


250-300γρ. Λάχανο Άσπρο
Δύο μεγάλα Καρότα
1-2 Φρέσκα Κρεμμυδάκια
Ένα Αυγό
Δύο Κουταλιές Σόγια Σως (30μλ)
Ένα κεφάλι Τζίντζερ
Μισό φλυτζάνι Αρακάς (50-60γρ.)
Μισό φλυτζάνι Καλαμπόκι (50-60γρ.)
Μία κουταλιά Αλεύρι
Μισό φλυτζάνι Νερό
Μία Κουταλιά Βούτυρο
Δέκα (10) Φύλλα Κρούστας
Ηλιέλαιο ή Σησαμέλαιο για τηγάνισμα (125-200μλ)
Αλάτι, Πιπέρι

Προαιρετικά:
Ένα Κολοκυθάκι


Εκτέλεση:


Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα Σπρινγκ Ρολλς.
Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα, το λάχανο και το τζίντζερ.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το βούτυρο.
Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για δύο λεπτά.


Προσθέτουμε το λάχανο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
Σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε το λάχανο να βγάλει υγρά.


Ρίχνουμε και τα τριμμένα καρότα.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά στο 4-5.
Ρίχνουμε τη σόγια σως και μαγειρεύουμε για πέντε-δέκα λεπτά.


Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε μετά από ένα λεπτό.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για ένα δεκάλεπτο.


Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε στη γέμιση.
Αλατοπιπερώνουμε. Η γέμιση για τα Σπρινγκ Ρολλς είναι έτοιμη.


Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε ένα-ένα.
Βάζουμε δύο-δυόμιση κουταλιές γέμιση σε κάθε φύλλο.


Τυλίγουμε τις άκρες για να μην χυθεί η γέμιση.


Τυλίγουμε το φύλλο όπως στη φωτογραφία.


Με τον ίδιο τρόπο τυλίγουμε όλα τα φύλλα.
Δύο-δυόμιση κουταλιές γέμιση και προσεχτικό τύλιγμα.


Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι και το νερό.
Ανακατεύουμε και με ένα πινέλο περνάμε την
άκρη κάθε σπρινγκ ρολλ, εκεί που τελειώνουν
τα φύλλα, για να κολλήσει καλύτερα.


Τώρα τα σπρινγκ ρολλς είναι έτοιμα για τηγάνισμα.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά στο 5-6 για περίπου
επτά-οκτώ λεπτά από κάθε πλευρά.


Γυρίζουμε και τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.


Σερβίρουμε με σως γιαουρτιού ή τζατζίκι ή γλυκόξινη.
Επίσης μπορούμε αντί να τα τηγανίσουμε,
να τα ψήσουμε στον φούρνο για μισή ώρα (180°C).
Προτιμήστε τα πάντως τηγανιτά, όπως τα κάνουν οι Κινέζοι!





SPRING ROLLS   




Ingredients
For 2-3 Persons
(10 pieces)


250-300gr white Cabbage
Two large Carrots
1-2 spring Onions
One Egg
Two Tablespoons Soy Sauce (20-30ml)
One clove of Ginger
Half a cup of Peas (50-60gr)
Half a cup of Corn (50-60gr)
One Tablespoon white Flour
Half a cup of water
One Tablespoon Butter (20-25gr)
Ten (10) Pie Crusts (Pastry Lining-Sheets)
Sunflower oil or Sesame oil for frying (125-200ml)
Salt and Pepper

Optional:
One Zucchini 


Instructions:


Prepare the stuffing for the Spring Rolls.
Grate the carrots, the cabbage and the ginger.
Slice the spring onions and place them into a pan with the butter.
At medium heat start cooking the spring onions for two minutes.


Add the grated cabbage and the ginger.
At medium heat let the cabbage bring out some liquids.


Add the grated carrots. Stir at medium heat (mark 4-5).
Pour the soy sauce into the pan and cook for 5-10 minutes.


Add the peas and the corns.
Mix and turn off heat after a minute.
Let the stuffing cool for ten minutes.


Whisk the egg and add it into the stuffing.
Season lightly and the stuffing is now ready.


Take the Pie Crusts (Pastry Lining-Sheets)
and place them flat, one by one.
Put two-two and a half tablespoons
of stuffing on every pastry sheet.


Fold the edges of the pastry sheet,
so the stuffing will stay in there.


Roll the pastry sheet just like the picture.


Repeat the same procedure with all the pastry sheets.
Two-Two and a half tablespoons of stuffing and roll carefully.


Into a small bowl, mix the flour and the water.
Using a brush, place some flour mixture at the
end of every pastry sheet, so they will stuck better.


Now the spring rolls are ready to fry.
Pour the sunflower oil into a frying pan at medium
heat (mark 5-6) for about 7-8 minutes each side.


Turn them upside down and fry both sides.


Serve the spring rolls with yogurt sauce
or Tzatziki or sweet and sour sauce.
The Spring Rolls can also be baked in the
oven for half an hour (180°C), instead of frying them.
Better prefer them fried, like the Chinese people!