ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
SPINACH RICE
Υλικά
Για Δύο Άτομα
300-400γρ. Σπανάκι Φρέσκο
Ένα φλυτζάνι Ρύζι μακρύκοκκο (125-150γρ.)
2-3 Φρέσκα Κρεμμυδάκια
Μία Κουταλιά Άνιθος (20-25γρ.)
Δύο Κουταλιές Τοματοπελτές (30-40γρ.)
3-4 Κουταλιές Ελαιόλαδο (60-80μλ)
Αλάτι, Πιπέρι
Δύο φλυτζάνια Νερό (200-250μλ)
Προαιρετικά:
Λίγος Μαϊντανός, Ένα Λεμόνι
Εκτέλεση:
Χοντροκόβουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και
σε μέτρια φωτιά (5-6) βρέχουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο.
Αφήνουμε το σπανάκι να μαζέψει για δύο-τρία λεπτά.
Ρίχνουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο και τον τοματοπελτέ.
Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε το νερό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο 4 και σιγοβράζουμε
για ένα πεντάλεπτο με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε στο 3-4 για δεκαπέντε λεπτά.
Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο του ρυζιού,
σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να
τραβήξει τα υγρά για πέντε λεπτά.
Σερβίρουμε με τυρί φέτα που ταιριάζει
στο σπανακόρυζο και με ψωμί.
Τόσο υγιεινό και χορταστικό πιάτο!
Ingredients
For 2 Persons
300-400gr fresh Spinach
One cup long grain Rice (125-150gr)
Two-Three spring Onions
One Tablespoon Anise (Dill) (20-25gr)
Two Tablespoons Tomato Paste (30-40gr)
3-4 Tablespoons Olive Oil (60-80ml)
Salt and Pepper
Two cups of water (200-250ml)
Optional:
Some Parsley, One Lemon
Instructions:
Cut the spinach thick pieces and the spring onions.
Pour the oilive oil into a deep pan and at
medium heat (mark 5-6) wet the onions.
Add the spinach and let it shrink for 2-3 minutes.
Add the anise (dill) and the tomato paste.
Stir for one minute and add the water.
When the water starts boiling, low heat to mark 4
and simmer for five minutes, having the pan covered.
Continue by adding the rice. Season.
Stir and simmer the rice (mark 3-4) for 15 minutes.
When the rice is boiled, turn off heat and
pour the lemon juice into the pan.
Remove from heat and let stay for five minutes.
Preferably serve with feta cheese and bread.
So healthy and tasty dish!
Ένα φλυτζάνι Ρύζι μακρύκοκκο (125-150γρ.)
2-3 Φρέσκα Κρεμμυδάκια
Μία Κουταλιά Άνιθος (20-25γρ.)
Δύο Κουταλιές Τοματοπελτές (30-40γρ.)
3-4 Κουταλιές Ελαιόλαδο (60-80μλ)
Αλάτι, Πιπέρι
Δύο φλυτζάνια Νερό (200-250μλ)
Προαιρετικά:
Λίγος Μαϊντανός, Ένα Λεμόνι
Εκτέλεση:
Χοντροκόβουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και
σε μέτρια φωτιά (5-6) βρέχουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο.
Αφήνουμε το σπανάκι να μαζέψει για δύο-τρία λεπτά.
Ρίχνουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο και τον τοματοπελτέ.
Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε το νερό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο 4 και σιγοβράζουμε
για ένα πεντάλεπτο με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε στο 3-4 για δεκαπέντε λεπτά.
Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο του ρυζιού,
σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να
τραβήξει τα υγρά για πέντε λεπτά.
Σερβίρουμε με τυρί φέτα που ταιριάζει
στο σπανακόρυζο και με ψωμί.
Τόσο υγιεινό και χορταστικό πιάτο!
SPINACH RICE
Ingredients
For 2 Persons
300-400gr fresh Spinach
One cup long grain Rice (125-150gr)
Two-Three spring Onions
One Tablespoon Anise (Dill) (20-25gr)
Two Tablespoons Tomato Paste (30-40gr)
3-4 Tablespoons Olive Oil (60-80ml)
Salt and Pepper
Two cups of water (200-250ml)
Optional:
Some Parsley, One Lemon
Instructions:
Cut the spinach thick pieces and the spring onions.
Pour the oilive oil into a deep pan and at
medium heat (mark 5-6) wet the onions.
Add the spinach and let it shrink for 2-3 minutes.
Add the anise (dill) and the tomato paste.
Stir for one minute and add the water.
When the water starts boiling, low heat to mark 4
and simmer for five minutes, having the pan covered.
Continue by adding the rice. Season.
Stir and simmer the rice (mark 3-4) for 15 minutes.
When the rice is boiled, turn off heat and
pour the lemon juice into the pan.
Remove from heat and let stay for five minutes.
Preferably serve with feta cheese and bread.
So healthy and tasty dish!